רוטב בצל וחרדל - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
רוטב זה ישדרג כל מנה בטעמו המעודן. המרכיב העיקרי ברוטב הוא הבצל, ירק נפלא בעל תכונות בריאותיות רבות - הבצל מייבש ליחה, מחזק מערכת חיסון ומכיל פיטוכימיקל בשם קווציטין בעל פעילות אנטי אלרגית. הבצל מומלץ במיוחד למצבי חולי כגון: חיזוק מערכת חיסון, שיעול וליחה, הצטננות, תולעי מעיים, סינוסיטיס, נזלת אלרגית ועוד.

רכיבים:
4 בצלים יבשים קטנים מאוד עם הקליפה החומה‏
רבע כפית שום כתוש
‏2 כוסות מרק צח מירקות‏
חצי כוס שומר קצוץ
כפית אבקת חלב נטול שומן
‏2 כפיות חרדל דיז'יון
כפית טרגון טרי קצוץ
מלח ופלפל שחור טרי טחון

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)‏
מניחים את הבצלים בתבנית ואופים במשך 35 דקות, או עד שהבצלים מתרככים. ‏מצננים, קולפים וקוצצים גס. ‏שמים את הבצל בסיר ומוסיפים שום, מרק, שומר ואבקת חלב. מביאים ‏לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 30 דקות. מעבירים את תכולת ‏הסיר לממחה או למעבד מזון ומערבלים לרוטב חלק. מקפיצים פנימה את החרדל ‏ואת הטרגון. מתבלים בפלפל ובמלח ומגישים.‏