רוטב בסיס לירקות מבושלים/מוקפצים/מאודים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
מחית לשדרוג כל מנת ירק מבושל או מוקפץ. מה שנותן למחית זאת את טעמה המלוח הוא המיסו. המיסו הנו תסיסה של פולי סויה. טכניקת התסיסה של פולי הסויה בשימוש במזרח הרחוק והמיסו מהווה חלק בלתי נפרד מהמטבח האסייתי. המיסו עשיר בסידן ובפיטואסטרוגנים המגנים ‏מפני סרטן שד ופרוסטטה.‏ מיסו מומלץ במצבי בריאות רבים כגון: גיל מעבר, יתר לחץ דם, מניעת סרטן (בעיקר שד, רחם, שחלות), עודף משקל, אקנה, שחלות פוליציסטיות,תסמונת קדם וסתית, כאבי מחזור, מחלות לב וכלי דם, אוסטאופרוזיס ועוד.

רכיבים:
מיסו (בערך 5 ס"מ בקוטר ס"מ)
ג'ינג'ר מגורד
דבש
קצת טבסקו
מים.

אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים