קרוסטיני עם שעועית ועגבניות מיובשות - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
מנה זו עשירה במיוחד בשום. השום הוא ירק נפלא בעל סגולות רפואיות מוכחות. הוא מחטא ועוזר לדילול דם ולכן מסייע למגוון בעיות בריאותיות כגון: ניקוי רעלים מהגוף, תולעי מעיים, חיזוק מערכת חיסון, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם, סוכרת ועוד.
רכיבים:
כוס שעועית לבנה שהושרתה למשך הלילה במקרר
בצל גדול קצוץ
8-12 שיני שום שלמות
חצי כוס עגבניות מיובשות
10 כוסות ירקות עליים (חסה לסוגיה, עולש, תרד וכו') שטופים וקצוצים גס
3 כפות חומץ יין אדום
חצי כפית פתיתי פלפל אדום חריף
8 פרוסות לחם מחיטה מלאה
יוגורט לפי הטעם
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מסננים ושוטפים את השעועית ושמים בסיר. מוסיפים 6 כוסות מים, את הבצל ואת כל שיני השום, מלבד אחת ששומרים בצד. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהשעועית תתרכך מאוד. מסננים את השעועית, הבצל והשום ומעבירים למעבד מזון. שומרים את נוזלי הבישול. מרסקים את השעועית במעבד המזון ומוסיפים מנוזלי הבישול כמות שתספיק ליצירת מחית רכה וחלקה. מתבלים את המחית במלח ובפלפל ושומרים בצד.
קוצצים את העגבניות המיובשות ומשרים למשך 15-30 דקות במי בישול של השעועית (משתמשים בכמות שתספיק כדי לרכך את העגבניות ולשחרר את טעמן) מוסיפים את העגבניות אל מחית השעועית. מוסיפים יוגורט ומערבבים בכף. מחממים מחבת גדולה ומאדים את הירקות העליים בחומץ רק עד שיתרככו מעט ויאבדו את פריכותם. מסננים ומתבלים במלח, בפלפל, בפלפלון חריף ובמעט חומץ נוסף, אם יש צורך.
להכנת הקרוסטיני, קולים את פרוסות הלחם ומשפשפים אותן בשן שום חצויה בעודן חמות. מורחים את הפרוסות במחית השעועית ומכסים בירקות העליים.