קרוסטיני עם שעועית ועגבניות מיובשות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
מנה זו עשירה במיוחד בשום. השום הוא ירק נפלא בעל סגולות רפואיות מוכחות. הוא מחטא ועוזר לדילול דם ולכן מסייע למגוון בעיות בריאותיות כגון: ניקוי רעלים מהגוף, תולעי מעיים, חיזוק מערכת חיסון, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם, סוכרת ועוד.

רכיבים:
כוס שעועית לבנה שהושרתה למשך הלילה במקרר
בצל גדול קצוץ
‏8-12 שיני שום שלמות‏
חצי כוס עגבניות מיובשות
‏10 כוסות ירקות עליים (חסה לסוגיה, עולש, תרד וכו') שטופים וקצוצים גס
‏3 כפות חומץ יין אדום‏
חצי כפית פתיתי פלפל אדום חריף
‏8 פרוסות לחם מחיטה מלאה‏
יוגורט לפי הטעם
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מסננים ושוטפים את השעועית ושמים בסיר. מוסיפים 6 כוסות מים, את הבצל ואת כל שיני השום, מלבד אחת ‏ששומרים בצד. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהשעועית תתרכך מאוד.‏ מסננים את השעועית, הבצל והשום ומעבירים למעבד מזון. שומרים את נוזלי הבישול. מרסקים את השעועית במעבד ‏המזון ומוסיפים מנוזלי הבישול כמות שתספיק ליצירת מחית רכה וחלקה. מתבלים את המחית במלח ובפלפל ושומרים ‏בצד. ‏

קוצצים את העגבניות המיובשות ומשרים למשך 15-30 דקות במי בישול של השעועית (משתמשים בכמות שתספיק כדי ‏לרכך את העגבניות ולשחרר את טעמן) מוסיפים את העגבניות אל מחית השעועית. מוסיפים יוגורט ומערבבים בכף.‏ מחממים מחבת גדולה ומאדים את הירקות העליים בחומץ רק עד שיתרככו מעט ויאבדו את פריכותם. מסננים ומתבלים ‏במלח, בפלפל, בפלפלון חריף ובמעט חומץ נוסף, אם יש צורך.‏

להכנת הקרוסטיני, קולים את פרוסות הלחם ומשפשפים אותן בשן שום חצויה בעודן חמות. מורחים את הפרוסות במחית ‏השעועית ומכסים בירקות העליים.