קליפות תפודים פריכות עם מטבל עירית - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
קליפות תפוחי אדמה עשירות במיוחד במגנזיום - מינרל חשוב ביותר לתפקוד תקין של שרירי הגוף. מתכון זה יעיל במצבי בריאות כגון: יתר לחץ דם, התכווצויות שרירים, נדודי שינה, כאבי מחזור ועוד.
רכיבים:
3 כפות פפריקה
3 כפות אבקת צ'ילי
3 כפות כמון קלוי וטחון
3 כפות כוסברה טחונה
כפית אבקת שום
כפית אבקת בצל
כפית פלפלת קאיין
חצי כפית קורנית מיובשת
חצי כפית אורגנו מיובש
חצי כפית רוזמרין מיובש
6 תפוחי אדמה מקורצפים היטב
מטבל עירית
2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, קורנית, אורגנו ועוד)
קורט מלח
רבע כוס חלב 0% שומן
250 גרם גבינת קוטג' חצי אחוז שומן (גביע)
כף מיץ לימון
כף חרדל דיז'ון
כף חזרת מגוררת
חצי שן שום כתושה
3 כפות בצל מגורר
3 כפות עירית קצוצה
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ). מערבבים יחד תבלינים ועשבי תיבול מיובשים ושומרים בצד. חותכים פרוסה בעובי סנטימטר מארבעה צדדים של כל תפוח אדמה, ברצועה אחת,כך שמכל תפוח אדמה תישאר מעין קובייה מלבנית ( את קוביות התפודים שומרים לתבשילים אחרים ). את 6 רצועות הקליפה מסדרים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה ובוזקים עליהן את תערובת התבלינים. אופים במרכז התנור במשך 30 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מתיזים על הקליפות מעט מים ומחזירים לתנור ל – 15 דקות נוספות או עד שהקליפות מתרככות. בינתיים מכינים את מטבל העירית. מערבלים יחד במעבד המזון חלב, גבינה, מיץ לימון, חרדל, חזרת ושום. מעבירים לקערה ומוסיפים צלפים, בצל, עירית קצוצה, פלפל גרוס ומלח ואת עשבי התיבול הקצוצים. משהים בטמפרטורת החדר ( בחורף ) במקרר עד שקליפות התפודים מוכנות. מגישים עם קליפות התפודים החמות.