קליפות תפודים פריכות עם מטבל עירית - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
קליפות תפוחי אדמה עשירות במיוחד במגנזיום - מינרל חשוב ביותר לתפקוד תקין של שרירי הגוף. מתכון זה יעיל במצבי בריאות כגון: יתר לחץ דם, התכווצויות שרירים, נדודי שינה, כאבי מחזור ועוד.


רכיבים:
3 כפות פפריקה‏
‏3 כפות אבקת צ'ילי
‏3 כפות כמון קלוי וטחון‏
‏3 כפות כוסברה טחונה‏
כפית אבקת שום
כפית אבקת בצל
כפית פלפלת קאיין
חצי כפית קורנית מיובשת
חצי כפית אורגנו מיובש
חצי כפית רוזמרין מיובש
‏6 תפוחי אדמה מקורצפים היטב‏

מטבל עירית
‏2 כפות עשבי תיבול טריים קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, קורנית, אורגנו ועוד)‏
קורט מלח
רבע כוס חלב 0% שומן‏
‏250 גרם גבינת קוטג' חצי אחוז שומן (גביע)‏
כף מיץ לימון
כף חרדל דיז'ון
כף חזרת מגוררת
חצי שן שום כתושה
‏3 כפות בצל מגורר‏
‏3 כפות עירית קצוצה‏
חצי כפית פלפל שחור


אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ). מערבבים יחד תבלינים ועשבי תיבול מיובשים ושומרים בצד. חותכים פרוסה בעובי סנטימטר מארבעה צדדים של כל תפוח אדמה, ברצועה אחת,כך שמכל תפוח אדמה ‏תישאר מעין קובייה מלבנית ( את קוביות התפודים שומרים לתבשילים אחרים ). את 6 רצועות הקליפה מסדרים בתבנית כשהצד החתוך כלפי מעלה ובוזקים עליהן את תערובת התבלינים. ‏אופים במרכז התנור במשך 30 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור, מתיזים על הקליפות מעט מים ‏ומחזירים לתנור ל – 15 דקות נוספות או עד שהקליפות מתרככות. בינתיים מכינים את מטבל העירית. ‏מערבלים יחד במעבד המזון חלב, גבינה, מיץ לימון, חרדל, חזרת ושום. מעבירים לקערה ומוסיפים צלפים, בצל, עירית קצוצה, פלפל גרוס ומלח ואת עשבי התיבול הקצוצים. משהים בטמפרטורת החדר ( בחורף ) ‏במקרר עד שקליפות התפודים מוכנות. מגישים עם קליפות התפודים החמות.