קינואה בשקדים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הקינואה הינו דגן מלא המגיע אלינו מדרום אמריקה. הקנואה עשירה בסיבים תזונתיים, חלבון צמחי מלא, אבץ, ברזל, מגנזיום וסידן. השקדים במנה משדרגים את תכולת הסידן והברזל והופכים את המנה לעתירת מינרלים. בגלל תכולת המרכיבים העשירה של מנה זו, היא יעילה למצבי בריאות רבים, כגון: עצירות, עודף כולסטרול, יתר לחץ דם, אנמיה, עודף משקל, גסטריטיס, צרבות, כיב קיבה, אקנה ועוד.

רכיבים:
2 כוסות קינואה
3 כוסות מים
2 כפות שמן קנולה
1 גזר מגורד
1/2 בצל קצוץ
1 גבעול סלרי קצוץ
1 פלפל אדום קצוץ
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית אורגנו
1 כוס שקדים פרוסים
מלח פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
לשים את המים ואת הקינואה בסיר, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל כ- 20 דקות עד שהמים נספגים. בזמן שהקינואה מתבשלת, לחמם את השמן במחבת גדולה, להוסיף את הירקות, לאדות עד שהירקות רכים ולתבל. להוסיף את הירקות לקינואה ולערבב היטב. לקלות את השקדים במחבת חמה עד שיזהיבו ולהוסיף לתערובת הקינואה. ניתן להגיש חם או קר.