קינואה ברוזמרין - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הקינואה הינו דגן מלא המגיע אלינו מדרום אמריקה. הקינואה עשירה בסיבים תזונתיים, חלבון צמחי מלא, אבץ, ברזל, מגנזיום וסידן. בגלל תכולת המרכיבים העשירה של הקנואה, היא יעילה למצבי בריאות רבים, כגון: עצירות, עודף כולסטרול, יתר לחץ דם, אנמיה, עודף משקל, גסטריטיס, צרבות, כיב קיבה, אקנה ועוד.

רכיבים:
1 ורבע כוס קינואה
1 פלפ אדום קצוץ
1 כף שמן קנולה
1 בצל קטן קצוץ
2 וחצי כוסות מים
1 כפית רוטב סויה
1 כפית רוזמרין טרי או חצי כפית יבש
1 כוס אפונה טריה או קפואה
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

אופן ההכנה:
לחמם את השמן ולטגן את הבצל הקצוץ, להוסיף את הקינואה, לטגן ולערבב
משך מספר דקות. להוסיף את הפלפל ולהמשיך לטגן מספר דקות.
להוסיף את המים, את רוטב הסויה ואת הרוזמרין, להביא לרתיחה, לכסות
ולבשל כ- 15 דקות.
בזמן שהקינואה מתבשלת לקלות את אגוזי המלך מספר דקות בתנור חם.
כשהקינואה מוכנה להוסיף לסיר את האגוזים ואת האפונה, לערבב ולהשהות
כשהסיר מכוסה כ- 10 דקות ולהגיש.