קונסומה ירקות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הקונסומה הוא ציר מרק עשיר בטעמים ובמרכיבים חיוניים. הוא יכול לשמש כבסיס למרקים אחרים ולהחליף את השימוש באבקת מרק שאינה מומלצת - מכילה כמות מאוד גבוהה של נתרן ושל מונוסודיום גלוטומט. הקונסומה הוא בעצם "חליטה" של ירקות. כל המינרלים נשארים בנוזלים ולכן מנה זו עשירה במיוחד במינרלים כגון - סידן, מגנזיום, אשלגן וברזל. הקונסומה כבסיס למרקים מומלץ מאוד במצבים של: יתר לחץ דם, אנמיה, אבנים בכליות, ניקוי רעלים, דלקות גרון, הצטננות ועוד.

רכיבים:
2 כרשות בינוניות החלק הלבן בלבד
חצי שורש סלרי קטן או 2 גבעולי סלרי קלוף וקצוץ
4 בצלים ירוקים הבצל בלבד קצוצים
4 עגבניות גדולות קלופות ומנוקות מגרעינים
3 גזרים בינוניים קצוצים
3 שיני שום קצוצים גס
3 גבעולי פטרוזיליה
10 עלי ריחן
10 פטריות שמפיניון קצוצות
ענף קורנית
2 עלי דפנה
2 עלי כוסברה
פלפל שחור

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בסיר.
מוסיפים 9 כוסות מים קרים ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 20 דקות.
מסננים היטב.