קארי תפוחי אדמה ואפונה - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
האפונה היא קטניה חשובה עשירה בסיבים מסיסים שעוזרים בשיפור פלורת המעי ובניקוי פסולת ולכן היא מסייעת למגוון רחב של בעיות בריאותיות כגון: מחלות לב וכלי דם, כולסטרול גבוה, סוכרת סוג 2, עודף משקל , עצירות ועוד. התבלינים ההודים ידועים כמזרימי ומנקי דם ולכן גם כן חשובים לטיפול במחלות לב וכלי דם, כולסטרול גבוה, סכרת ועודף משקל
רכיבים:
750 גרם תפוחי אדמה קלופים
2 כפיות זרעוני חרדל חומים
2 כפות גהי (ראו מתכון בשונות)
2 בצלים חתוכים לפרוסות
2 שיני שום כתושות
2 כפיות זנגביל טרי מגורר
1 כפית כורכום
מלח ופלפל
חצי כפית אבקת צ'ילי
1 כפית כמון
1 כפית גראם מסלה (תערובת תבלינים הודית)
חצי כוס מים
שני שליש אפונת גינה טרייה או קפואה
2 כפות עלי מנטה טריים קצוצים
אופן ההכנה:
חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גדולות. מחממים את זרעוני החרדל בסיר יבש גדול, עד שהם מתחילים לתפוח ולהתבקע. מוסיפים את הגהי, הבצל, השום, הזנגביל ומאדים, תוך ערבוב, עד לריכוך. מוסיפים את הכורכום, מלח, פלפל, אבקת צ'ילי, כמון, גראם מסלה ותפוחי האדמה. מערבבים עד שקוביות תפוחי האדמה מצופות היטב בתערובת. מוסיפים את המים ומבשלים, עד לסף רתיחה, כשהסיר מכוסה, 15 עד 20 דקות או עד שקוביות תפוחי האדמה מתחילות להתרכך.מוסיפים את האפונה ומערבבים. מבשלים על סף רתיחה, כשהסיר מכוסה, 3 עד 5 דקות או עד שקוביות תפוחי האדמה מבושלות כראוי והנוזל נספג. מוסיפים, תוך ערבוב את עלי המנטה הקצוצים ומגישים חם.