צלחת של בריאות
החלופה הנטורופתית לפירמידת המזון המקובלת
הגישה הנטורופתית לבריאות מאוזנת מבוססת בראש ובראשונה על תזונה נכונה. גישה זו מתייחסת לצריכת מזונות המכילים רכיבים תזונתיים התורמים לבריאות והימנעות מצריכת מזונות אשר נמצאו כמזיקים. זוהי גישה פשוטה להפליא אך עם כוח ריפוי רב.
ירקות
אכלו ירקות והרבה. חשוב לגוון בצבעי הירקות השונים. הירקות היא קבוצת המזון המומלצת לצריכה רבה ככל האפשר. העדיפו ירקות טריים על קפואים ושלבו מעט שמן בריא עם אכילת הירקות.
דגנים מלאים וקטניות
העדיפו דגנים מלאים בלבד כגון: שיפון, גריסים, כוסמת, דוחן, קינואה, שיבולת שועל ועוד השתדלו להשרות במים את הדגנים המלאים לפני הבישול. העדיפו קטניות כגון עדשים, שעועית חומוס, פול, סויה וכו'.
פירות
אכלוּ פירות בכל הצבעים ובעונתם. העדיפו פירות טריים בשלמותם על מיצים סחוטים או פירות יבשים. השתדלו לאכול פירות בשלים ורחוצים. המנעו מפירות מסוכרים.
אגוזים וזרעים
צרכו בצורה מתונה אגוזים, שקדים וזרעים. העדיפו לא קלויים וטריים כמה שניתן.
תבלינים
המעיטו ככל האפשר בצריכת מלח העדיפו צריכת תבלינים בריאים כגון: כורכום, קינמון, כמון פלפל שחור, הל וכו' העדיפו תבלינים טריים וטחנו אותם בסמיכות לאכילה.
שתייה
העדיפו תמיד מים צלולים וחליטות צמחים. הימנעו ככל האפשר ממשקאות ממותקים ואלכוהול.
שומן בריא
העדיפו שמן זית מכבישה קרה, צרכו שומנים חיוניים ממקורות צמחיים כגון זרעי צ'יה, אבוקדו, אגוזים, טחינה.
מזון טבעי
העדיפו מזון בצורתו הטבעית ככל האפשר. המנעו ממזון מעובד, מתועש, מבושל או מוכן מראש. השתדלו לצרוך מזון עם הקליפה שלו ככל שניתן.
מזון טרי
העדיפו ככל האפשר צריכת מזון כשהוא טרי. אידוי עדיף על בישול במים, בישול במים עדיף על טיגון. במידה ואתם מבשלים במים השתדלו לצרוך את מי הבישול על מנת לקבל את הויטמינים והמינרלים שהשחררו בבישול.
לילך נהרי, נטורופתית מומחית
צלחת הבריאות החדשה נבנתה ע"י לילך נהרי, נטורופתית מוסמכת, מומחית לתזונה. המלצות אלו נשענות על הגישה הנטורופתית תזונתית לריפוי מחלות ולשמירה על בריאות תקינה.
התוכן בדף זה משמש לצרכי מידע בלבד והוא אינו משמש כעיצה רפואית או תחליף להתייעצות עם מומחה.