פשטידת דוחן - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הדוחן הוא דגן נטול גלוטן ולכן הוא טוב לרגישים לגלוטן ולחולי צליאק. הדוחן עשיר מאוד בויטמינים ומינרלים מביוחד וימינים מקבוצת B וכן אשלגן, סידן וברזל. רכיבים אלו הופכים אותו למזון מומלץ למצבי בריאות כגון: הרגעה והפחתת לחצים, שיפור שינה, הפחתת חרדות, שיפור מצב רוח ואנרגיה, חיזוק עצמות, איזון לחץ דם גבוה ועוד.

רכיבים:
2 שיני שום כתושות
3-4 כפות שמן זית
1 כוס דוחן
2 כוסות בצל קצוץ
1 וחצי כוס סלרי קצוץ
6 כוסות עגבניות משומרות ללא הנוזלים
1 כפית בזיליקום
1 כפית מלח
2 כפיות אבקת בצל
1 כפית אורגנו
2 כפיות דבש
1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים ופרוסים
1/2 כוס חתיכות קשיו או אגוזי מלך

אופן ההכנה:
לטגן את השום בשמן בסיר גדול, להוסיף את הדוחן, את הבצל ואת הסלרי ולהמשיך לטגן כ- 20 דקות, תוך כדי ערבוב. לערבל את העגבניות במעבד מזון ולהוסיף לסיר. להוסיף את יתר החומרים פרט לקשיו ולערבב היטב, להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולהמשיך לבשל עד שהמים נספגים. להסיר מהאש להוסיף את חתיכות הקשיו או את אגוזים ולערבב. לצקת לתבנית אפייה משומנת ולאפות ב- 180 מעלות חצי שעה