פסטו עגבניות וריחן - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
השילוב של הבזיליקום (ריחן) והעגבניות הינו שילוב מושלם בטעמו שמקורו מהמטבח האיטלקי. הבזיליקום עשיר במינרלים רבים כגון אשלגן, ‏ברזל וסידן.‏ הוא משפר ומחזק את מערכת העיכול. הבזיליקום מסייע למגוון מחלות כגון: יתר לחץ דם, אנמיה ואוסטאופרוזיס, גזים ונפיחות, עצירות ועוד.

רכיבים:
עגבניה בינונית בשלה
חצי כוס עלי ריחן טריים
‏2 כפות פטרוזיליה קצוצה‏
חצי כפית שום כתוש
כף חומץ משובח (רצוי בלסמי)‏
כפית מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור טרי

אופן ההכנה:
חוצים את העגבניה לרוחבה ומוציאים את הגרעינים. קולים את חצאי העגבניה ‏במשך כמה דקות מעל אסכלת פחמים. מסירים מהאסכלה ומצננים. שמים את עלי ‏הריחן ואת הפטרוזיליה במעבד מזון או בממחה ומוסיפים את השום. מרסקים ‏למחית חלקה. מוסיפים עגבניה, חומץ ומיץ לימון ומערבלים שוב לתערובת חלקה ‏ואחידה. מתבלים במלח ופלפל.‏