פסטו עגבניות וריחן - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
השילוב של הבזיליקום (ריחן) והעגבניות הינו שילוב מושלם בטעמו שמקורו מהמטבח האיטלקי. הבזיליקום עשיר במינרלים רבים כגון אשלגן, ברזל וסידן. הוא משפר ומחזק את מערכת העיכול. הבזיליקום מסייע למגוון מחלות כגון: יתר לחץ דם, אנמיה ואוסטאופרוזיס, גזים ונפיחות, עצירות ועוד.
רכיבים:
עגבניה בינונית בשלה
חצי כוס עלי ריחן טריים
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית שום כתוש
כף חומץ משובח (רצוי בלסמי)
כפית מיץ לימון טרי
מלח ופלפל שחור טרי
אופן ההכנה:
חוצים את העגבניה לרוחבה ומוציאים את הגרעינים. קולים את חצאי העגבניה במשך כמה דקות מעל אסכלת פחמים. מסירים מהאסכלה ומצננים. שמים את עלי הריחן ואת הפטרוזיליה במעבד מזון או בממחה ומוסיפים את השום. מרסקים למחית חלקה. מוסיפים עגבניה, חומץ ומיץ לימון ומערבלים שוב לתערובת חלקה ואחידה. מתבלים במלח ופלפל.