פסטה עם רוטב עגבניות, ריחן ושום - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העגבניות הם ירק נפלא, עשיר בויטמין C ובפיטוכימיקל בשם ליקופן הנותן לעגבניה את צבעה האדום. בגלל המרכיבים הייחודיים שלה היא יעילה במצבים של: מניעת סרטן, בעיקר סרטן הערמונית וחיזוק מערכת חיסון. השום גם כן יעיל למצבי בריאות שונים כגון תולעי מעיים, חיזוק מערכת חיסון,כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, אלצהיימר ועוד....

רכיבים:
2 קופסאות רסק עגבניות גדולות‏
‏3 כפות שום קצוץ‏
כוס ריחן טרי קצוץ
כפית סוכר
‏300 גרם אטריות דקיקות או ספגטי‏
רבע כוס עלי ריחן טריים חתוכים לרצועות דקיקות
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
רוטב פסטה קל הכנה, שכדאי לשמור במקרר או במקפיא לשעת הצורך. הרוטב נשמר במקרר עד 3 ימים ובמקפיא עד ‏חודשיים. בסיר גדול עם ציפוי אל-דבק מערבבים עגבניות, שום ריחן וסוכר. מביאים לרתיחה ומבשלים בלי כיסוי במשך 30 דקות, ‏מעל להבה נמוכה. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. ‏מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מסננים ומחלקים בין 6 צלחות. יוצקים 1/6 מכמות הרוטב על כל ‏מנה, ומעטרים ברצועות ריחן.