פסטה עם פלפלים אדומים ושעועית לבנה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
השעועית הלבנה היא סוג של קטניה וככל הקטניות מכילה סיבים מסיסים העוזרים בשיפור פלורת המעי ובניקוי פסולת ולכן היא מסייעת למגוון רחב של בעיות בריאותיות כגון: ניקוי רעלים מהגוף, מחלות לב וכלי דם, כולסטרול גבוה, סוכרת, עודף משקל , עצירות ועוד.

רכיבים:
חצי כוס שעועית לבנה שהושרתה במים למשך הלילה
עלה דפנה
‏4 שיני שום‏
שליש כוס מרק צח מירקות
‏2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות‏
‏4 כוסות תרד שטוף וחתוך לרצועות דקות‏
כף קליפת לימון מגורר‏
‏2 כפות מיץ לימון‏
‏120 גרם פסטה קצרה‏
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מסננים את השעועית ושמים בסיר. מכסים ב-2 כוסות מים, מוסיפים עלה דפנה ו-2 שיני שום ומביאים לרתיחה מעל ‏להבה גבוהה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך כשעה, עד שהשעועית מתרככת. מסירים מהאש. ‏מרתיחים את המרק במחבת גדולה, מעל להבה בינונית. מוסיפים את רצועות הפלפל ומבשלים במשך 5-8 דקות. ‏מוסיפים תרד, קליפת לימון ו-2 שיני שום כתושות. מערבבים ומבשלים במשך 3-4 דקות, רק עד שהתרד מתרכך. ‏בנתיים, מבשלים את הפסטה בהתאם להוראות שעל גבי האריזה. מסננים את השעועית (בשלב הזה מרבית הנוזלים ‏כבר נספגו, בשארית הנוזלים אפשר להשתמש כרוטב לפסטה) ומוסיפים לתערובת הפלפלים. מחממים היטב ‏ומתבלים במלח, בפלפל ובמיץ לימון. מסננים את הפסטה ומערבבים עם תערובת הפלפלים והשעועית.