כריכי פיתה עם רסק פלפלים אדומים, מלפפונים ונבטים - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
מתכון זה עשיר בפלפלים - ירק צבעוני בעל איכויות בריאותיות רבות. הפלפל הוא הירק העשיר ביותר בויטמין C ולכן הוא יעיל בטיפול במצבי חולי רבים כגון: חיזוק מערכת חיסון, שיעול וליחה, נזלת אלרגית, סינוסיטיס, ברונכיטיס ועוד.
רכיבים:
2 פלפלים אדומים גדולים
כף שום כתוש
פלפל חריף קטן טחון
2 כפות זרעוני כמון קלויים
3 כפות מיץ לימון
חצי כוס יוגורט (% שומן
כפית קליפת לימון מגוררת
3 כפות נענע קצוצה
2 מלפפונים גדולים רחוצים היטב ופרוסים דק
4 פיתות או 8 פרוסות לחם מלא
4 חופנים נבטי אספסת (אלפלפה)
חופן עלי נענע
אופן ההכנה:
קולים את הפלפלים מעל להבה פתוחה, או תחת אסכלה, עד שהקליפה החיצונית משחירה ומעלה בועות. כשהפלפלים חרוכים מכל צדיהם מכניסים אותם לשקית פלסטיק ומשהים לצינון. מוציאים את הפלפלים מהשקית, קולפים ומוציאים את הגרעינים. קוצצים את הפלפלים. שמים את הפלפלים בגביע הממחה ומוסיפים שום, פלפלון חריף, כמון ומיץ לימון. מערבלים לרסק אחיד. מתבלים במלח ופלפל. מתבלים את היוגורט בקליפת לימון, בנענע קצוצה, במלח ופלפל. חוצים את הפיתות. מורחים את פנים חצאי הפיתות בתערובת היוגורט מצד אחד. ממלאים בפרוסות מלפפון ויוצקים עליהן מרסק הפלפלים. מסיימים בנבטים ובעלי נענע. אם משתמשים בלחם, מורחים פרוסה אחת ביוגורט ומסדרים עליה את פרוסות המלפפון. מורחים פרוסה שנייה ברסק פלפלים ומסדרים עליה את הנבטים ואת עלי הנענע. מצמידים את שתי הפרוסות יחד לכריך וחותכים לשניים.