כריכי פיתה עם רסק פלפלים אדומים, מלפפונים ונבטים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
מתכון זה עשיר בפלפלים - ירק צבעוני בעל איכויות בריאותיות רבות. הפלפל הוא הירק העשיר ביותר בויטמין C ולכן הוא יעיל בטיפול במצבי חולי רבים כגון: חיזוק מערכת חיסון, שיעול וליחה, נזלת אלרגית, סינוסיטיס, ברונכיטיס ועוד.

רכיבים:
2 פלפלים אדומים גדולים‏
כף שום כתוש
פלפל חריף קטן טחון
‏2 כפות זרעוני כמון קלויים‏
‏3 כפות מיץ לימון‏
חצי כוס יוגורט (% שומן‏
כפית קליפת לימון מגוררת
‏3 כפות נענע קצוצה‏
‏2 מלפפונים גדולים רחוצים היטב ופרוסים דק‏
‏4 פיתות או 8 פרוסות לחם מלא‏
‏4 חופנים נבטי אספסת (אלפלפה)‏
חופן עלי נענע

אופן ההכנה:
קולים את הפלפלים מעל להבה פתוחה, או תחת אסכלה, עד שהקליפה החיצונית ‏משחירה ומעלה בועות. כשהפלפלים חרוכים מכל צדיהם מכניסים אותם לשקית ‏פלסטיק ומשהים לצינון. מוציאים את הפלפלים מהשקית, קולפים ומוציאים את ‏הגרעינים. קוצצים את הפלפלים. ‏שמים את הפלפלים בגביע הממחה ומוסיפים שום, פלפלון חריף, כמון ומיץ ‏לימון. מערבלים לרסק אחיד. מתבלים במלח ופלפל. ‏מתבלים את היוגורט בקליפת לימון, בנענע קצוצה, במלח ופלפל. חוצים את ‏הפיתות. מורחים את פנים חצאי הפיתות בתערובת היוגורט מצד אחד. ממלאים ‏בפרוסות מלפפון ויוצקים עליהן מרסק הפלפלים. מסיימים בנבטים ובעלי נענע. ‏אם משתמשים בלחם, מורחים פרוסה אחת ביוגורט ומסדרים עליה את פרוסות ‏המלפפון. מורחים פרוסה שנייה ברסק פלפלים ומסדרים עליה את הנבטים ואת ‏עלי הנענע. מצמידים את שתי הפרוסות יחד לכריך וחותכים לשניים.