פטריות ברוטב חלב קוקוס וטופו - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הקוקוס מכיל חומצות שומן בינוניות בעלי סגולות רפואיות. חומצות שומן אלו נמצאו יעילות לעזור לגוף להתמודד נגד וירוסים וחיידקים, טיפוח העור והשיער. הקוקוס מומלץ במצבים של: הרפס, שפעת, הליקובקטר פילורי, עודף כולסטרול, מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם ועוד.

רכיבים:
חומרים לבסיס:
פטריות שטופות הפרוסות דק לאורכן
2-3 בצלים ירוקים קצוצים לאורך של כ 2 ס´מ
שמן טיגון

חומרים לטיבול:
1 קופסת טופו רך
חצי שקית אבקת חלב קוקוס
רוטב פטריות סיני

אופן ההכנה:
יש לפרוס את הפטריות לאורכן ולטגן במעט שמן טיגון.
במקביל, יש לשטוף את הבצל הירוק ולקצוץ לחתיכות באורך עד שני ס"מ
(את החלק הבצלי יש לקצוץ יותר דק) להוסיף למחבת ולהמשיך לטגן עד שיזהיב.
לפתוח חבילת טופו ולרוקן את הנוזלים לכיור.
להעביר את התוכן בשלמותו למחבת ולמעוך גס עם מזלג.
לערבב בתוך צלוחית או כוס את אבקת חלב הקוקוס עם שליש כוס מים ולשפוך לתבשיל במחבת.
להוסיף 2 כפות רוטב פטריות סיני (או אבק מרק פטריות) ולטעום.
אם הטעם אינו מודגש יש להוסיף עוד 1-4 כפות רוטב בהדרגה.