פטרוזיליה - תרופות סבתא - בריאות
פטרוזיליה - מידע כללי
פטרוזיליה היא עשב תיבול נפוץ ביותר במטבח הישראלי והיא קלה לגידול בכל עציץ וגינה. לפטרוזיליה יתרונות בריאותיים רבים והיא נמצאת בשימוש ברפואת צמחי המרפא לטיפול במגוון מצבי בריאות כגון: איזון לחץ דם גבוה, הפגת גזים ונפיחות במערכת העיכול, חיזוק חיסוני, הפחתת סיכון למחלות לב ועוד..
פטרוזיליה - יתרונות בריאותיים מקובלים ברפואת צמחי מרפא
לאורך ההיסטוריה שימשה פטרוזיליה לטיפול במגוון בעיות רפואיות כגון: הפרעות בעיכול, לחץ דם גבוה, ריח רע מהפה, גזים, הפרעות בתפקוד הפרוסטטה ומחלות כליה. הועדה הגרמנית לצמחי מרפא אישרה כי פטרוזיליה פעילה בהפחתת זיהומים בדרכי השתן (UTI) ובסיוע בטיפול באבני כליה.
נוסף על הפיטוכימיקלים השונים מהווה פטרוזיליה מקור עשיר לויטמינים ומינרלים [הערכים ל-100 גר']:
ויטמין C: 133 מ"ג - נוגד חמצון חזק התורם גם לתפקוד תקין של מערכת החיסון
חומצה פולית: 150 מק"ג - התורם ללידת תינוקות בריאים וכן להפחתת הסיכון למחלות לב.
בטא-קרוטן (פרו-ויטמין A) 520 ק"ג : תורם להאטת תהליכי הזדקנות, להפחתת הסיכון לסרטן, לשיפור תפקוד הריאות ולהפחתת סיבוכים הקשורים בסוכרת.
אשלגן: 550 מ"ג - מינרל התורם להורדת לחץ דם ולחוזק העצם
מגנזיום: 50 מ"ג - מינרל התורם להורדת לחץ דם ולחוזק העצם
כמו כן פטרוזיליה עשירה בסידן ובברזל, אך זמינותם לספיגה, בייחוד זו של הסידן נמוכה.
(קצובת האשלגן: 3500 מ"ג, בטא קרוטן: 800 מ"ג, חומצה פולית: 400 מ"ג, ויטמין C: כ-85 מ"ג, מגנזיום: כ-370 מ"ג)
עשבי התיבול במשפחת הסוככיים מכילים phthalides, flavonoids, carotenoids coumarines, terpenoids, polyacetylenes ופיטוכימיקלים נוספים, לרבים מהם סגולות מונעות סרטן. הפיטוכימיקלים הללו חוסמים מגוון פעילויות הורמונליות הקשורות בהתפתחות סרטן.
לנשים בהריון מומלץ להמנע מכמויות גבוהות של פטרוזיליה לאור העובדה שהיא מכילה רכיבים הפועלים כמגרים את הרחם.
פטרוזיליה - שימושים ביתיים
מעבר לאכילת פטרוזיליה בכל הזדמנות בסלטים או כתיבול למאכלים שונים, ניתן לחלוט מספר עלים של פטרוזיליה בכוס מים רותחים, להניח לכ-10 דקות ולשתות כמה כוסות ביום.