פולנטה עם פטריות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
מתכון זה יכול לסייע במצבי בריאות כגון: חיזוק חיסוני, הפחתת כולסטרול, הגברת אנרגיה, שיפור מצב רוח, עצירות ובעיות עיכול ועוד..

רכיבים:
חצי כפית קורנית מיובשת
‏2 כפות פטרוזיליה קצוצה‏
חצי כפית אורגנו מיובש
כוס פטריות פרוסות מאודות במשך 3 דקות‏
‏2 כפות מרק צח מירקות‏
חצי כוס יוגורט 0% שומן‏

אופן ההכנה:
מרתיחים 2 כוסות מים בסיר עם ציפוי אל-דבק. מסירים מהאש ומוסיפים את קמח התירס באיטיות, תוך ערבוב במטרף. ‏טורפים בהתמדה כדי למנוע היווצרות גושים. מחזירים לכריים ובוחשים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות, עד ‏שהתערובת מסמיכה. ‏כשהפולנטה מוכנה בוחשים לתוכה עשבי תיבול, תבלינים, פטריות ויוגורט. מבשלים במשך 5 דקות נוספות. ‏
יוצקים את הפולנטה לתבנית מלבנית עם ציפוי אל-דבק ומשהים לצינון. כשהפולנטה צוננת וקרושה, חותכים אותה ‏לריבועים של 5 ‏X‏ 5 ס"מ. קולים את הריבועים תחת אסכלה ומגישים עם רוטב עגבניות, או כתוספת לתבשיל ירקות.