פולנטה עם פטריות - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
מתכון זה יכול לסייע במצבי בריאות כגון: חיזוק חיסוני, הפחתת כולסטרול, הגברת אנרגיה, שיפור מצב רוח, עצירות ובעיות עיכול ועוד..
רכיבים:
חצי כפית קורנית מיובשת
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
חצי כפית אורגנו מיובש
כוס פטריות פרוסות מאודות במשך 3 דקות
2 כפות מרק צח מירקות
חצי כוס יוגורט 0% שומן
אופן ההכנה:
מרתיחים 2 כוסות מים בסיר עם ציפוי אל-דבק. מסירים מהאש ומוסיפים את קמח התירס באיטיות, תוך ערבוב במטרף. טורפים בהתמדה כדי למנוע היווצרות גושים. מחזירים לכריים ובוחשים מעל להבה נמוכה במשך 10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה. כשהפולנטה מוכנה בוחשים לתוכה עשבי תיבול, תבלינים, פטריות ויוגורט. מבשלים במשך 5 דקות נוספות.
יוצקים את הפולנטה לתבנית מלבנית עם ציפוי אל-דבק ומשהים לצינון. כשהפולנטה צוננת וקרושה, חותכים אותה לריבועים של 5 X 5 ס"מ. קולים את הריבועים תחת אסכלה ומגישים עם רוטב עגבניות, או כתוספת לתבשיל ירקות.