פולנטה ברוטב פלפלים עם פטריות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
רכיבי מתכון זה עשירים הויטמינים ומינרלים רבים והם יכולים לסייע למציב בריאות כגון: סוכרת סוג 2, חיזוק חיסוני, שמירה על בלוטת הערמונית, מצבי עצירות, הפחתת כולסטרול ועוד..

רכיבים:
3 פלפלים אדומים‏
תרסיס שמן
בצל קטן קצוץ
‏2 שיני שום קטנות קצוצות
‏3 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות‏
קורט קורנית טריה קצוצה
‏5 עלי ריחן‏
כפית דבש
פלפל שחור טרי טחון
‏8-10 פטריות ירדן גדולות‏
‏4 כוסות קונוסומה ירקות‏
כוס קמח תירס גס
שליש כוס גבינה צפתית 0% שומן מפוררת‏
עלי פטרוזיליה לעיטור

אופן ההכנה:
מרססים את הפלפלים בתרסיס שמן וקולים תחת אסכלה או מעל להבה פתוחה עד שהקליפה משחירה מכל הצדדים. ‏כשהפלפלים חרוכים, מכניסים אותם לשקית פלסטיק גדולה, סוגרים ומשהים לצינון. מסירים את הקליפה החרוכה ‏ומסלקים את הגבעולים ואת הגרעינים. קוצצים את הפלפלים ושומרים בצד.‏ משמנים תחתית סיר גדול בתרסיס שמן ומאדים את הבצל מעל להבה בינונית עד שיתרכך. מערבבים לעיתים תכופות. ‏מוסיפים שום, עגבניות, פלפלים קצוצים, קורנית, ריחן, דבש ופלפל שחור טחון טרי.