פולנטה ברוטב פלפלים עם פטריות - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
רכיבי מתכון זה עשירים הויטמינים ומינרלים רבים והם יכולים לסייע למציב בריאות כגון: סוכרת סוג 2, חיזוק חיסוני, שמירה על בלוטת הערמונית, מצבי עצירות, הפחתת כולסטרול ועוד..
רכיבים:
3 פלפלים אדומים
תרסיס שמן
בצל קטן קצוץ
2 שיני שום קטנות קצוצות
3 עגבניות גדולות קלופות וקצוצות
קורט קורנית טריה קצוצה
5 עלי ריחן
כפית דבש
פלפל שחור טרי טחון
8-10 פטריות ירדן גדולות
4 כוסות קונוסומה ירקות
כוס קמח תירס גס
שליש כוס גבינה צפתית 0% שומן מפוררת
עלי פטרוזיליה לעיטור
אופן ההכנה:
מרססים את הפלפלים בתרסיס שמן וקולים תחת אסכלה או מעל להבה פתוחה עד שהקליפה משחירה מכל הצדדים. כשהפלפלים חרוכים, מכניסים אותם לשקית פלסטיק גדולה, סוגרים ומשהים לצינון. מסירים את הקליפה החרוכה ומסלקים את הגבעולים ואת הגרעינים. קוצצים את הפלפלים ושומרים בצד. משמנים תחתית סיר גדול בתרסיס שמן ומאדים את הבצל מעל להבה בינונית עד שיתרכך. מערבבים לעיתים תכופות. מוסיפים שום, עגבניות, פלפלים קצוצים, קורנית, ריחן, דבש ופלפל שחור טחון טרי.