עלי גפן ממולאים - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
עלי הגפן עשירים בפוליפנולים, חומרים נוגדי חימצון חזקים המונעים מגוון רחב של מחלות כגון טרשת עורקים, סרטן, כולסטרול גבוה, חיזוק חיסוני, סוכרת סוג 2 ועוד. ניתן לקטוף את עלי הגפן בחצרות הבית ובכך לקבל עלים ללא ריסוס
רכיבים:
2 וחצי כוסות אורז עגול לא מבושל
2 עגבניות קצוצות
5 בצלים ירוקים קצוצים
1 וחצי כפות מלח גס
1 וחצי כפות מלח לימון
מעט פלפל שחור
2-3 תפוחי אדמה
אופן ההכנה:
לשטוף את עלי הגפן. לערבב את חומרי המילוי. לשים מעט מן המילוי במרכז העלה ולגלגל. לקפל מהקצוות שלא יתפרק ולהניח הפוך בסיר המרופד בפרוסות תפוחי אדמה. לכסות במים, להביא לרתיחה. להכניס לתנור ל 7-8 שעות בחום 100 מעלות..