בשר עוף, רגל צלויה ללא עור  - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של בשר עוף, רגל צלויה ללא עור
רגל עוף צלויה מכילה כמות גבוהה של שומנים רווים וכן של חלבונים וכולסטרול. יחדיו זהו שילוב אשר עלול לגרום לבעיות בריאותיות שונות, זאת על פי מספר מחקרים אשר מצאו קשר בין צריכה מוגברת של חלבונים ושומן רווי ובין מצבי בריאות כגון מחלות לב וכלי דם, השמנת יתר, סוכרת סוג 2 ועוד. לעומת זאת מהווה בשר עוף מקור טוב לויטמיני B אשר יכולים לסייע באיזון מערכת העצבים. בשקלול כללי מומלץ לצמצם את צריכת הבשר כמה שאפשר.


בשר עוף, רגל צלויה ללא עור - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי   אנרגיה
0%
סה"כ קלוריות
181
40%
קלוריות מפחמימות
0.0
60%
קלוריות משומן
72.2
   
קלוריות מחלבונים
109

 

 

   
פחמימות חלבון וחומצות אמינו
0.0 גרם 25.7 גרם
0.0 גרם 300 מ"ג
עמילן
0.0 גרם 1085 מ"ג
0.0 גרם 1356 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
0.0 מ"ג 1927 מ"ג
גלוקוז - Glucose
0.0 מ"ג 2181 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
0.0 מ"ג 711 מ"ג
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
329 מ"ג
מלטוז - Maltose
0.0 מ"ג 1018 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
0.0 מ"ג 866 מ"ג
    1273 מ"ג
שומן וחומצות שומן 1549 מ"ג
8.0 גרם 797 מ"ג
2.2 גרם 1400 מ"ג
חד בלתי רווי
2.9 גרם 2287 מ"ג
רב בלתי רווי
1.9 גרם
Glutamic acid
3845 מ"ג

 

 

1260 מ"ג
סטרול   1055 מ"ג
כולסטרול
89.3 מ"ג 884 מ"ג
פיטוסטרול
~
Hydroxyproline
~
Campesterol
~    
Stigmasterol
~    
Beta-sitosterol
~    
ויטמינים    
59.8 יחב"ל    
רטינול - Retinol
18.0 מק"ג    
Retinol Activity Equivalent
18.0 מק"ג מינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג 11.4 מ"ג
בטא-קרוטן
0.0 מק"ג 1.2 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג 22.8 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
0.0 מק"ג 174 מ"ג
0.0 מ"ג 230 מ"ג
~ 86.4 מ"ג
0.3 מ"ג 2.7 מ"ג
0.1 מ"ג 0.1 מ"ג
0.2 מ"ג 0.0 מ"ג
6.0 מ"ג 21.0 מק"ג
0.4 מ"ג    
0.0 מק"ג    
0.3 מק"ג    
1.2 מ"ג שונות
3.5 מק"ג 0.0 גרם
    61.5 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים 1.0 גרם
  0.0 מ"ג