בשר עוף, רגל צלויה ללא עור  - ערך תזונתי מפורט

 

יתרונות בריאותיים של בשר עוף, רגל צלויה ללא עור
רגל עוף צלויה מכילה כמות גבוהה של שומנים רווים וכן של חלבונים וכולסטרול. יחדיו זהו שילוב אשר עלול לגרום לבעיות בריאותיות שונות, זאת על פי מספר מחקרים אשר מצאו קשר בין צריכה מוגברת של חלבונים ושומן רווי ובין מצבי בריאות כגון מחלות לב וכלי דם, השמנת יתר, סוכרת סוג 2 ועוד. לעומת זאת מהווה בשר עוף מקור טוב לויטמיני B אשר יכולים לסייע באיזון מערכת העצבים. בשקלול כללי מומלץ לצמצם את צריכת הבשר כמה שאפשר.


בשר עוף, רגל צלויה ללא עור - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם

 

התפלגות הערך הקלורי אנרגיה
0%
סה"כ קלוריות
181
40%
קלוריות מפחמימות
0.0
60%
קלוריות משומן
72.2
  
קלוריות מחלבונים
109

 

 

  
פחמימותחלבון וחומצות אמינו
0.0 גרם25.7 גרם
0.0 גרם300 מ"ג
עמילן
0.0 גרם1085 מ"ג
0.0 גרם1356 מ"ג
סוכרוז - Sucrose
0.0 מ"ג1927 מ"ג
גלוקוז - Glucose
0.0 מ"ג2181 מ"ג
פרוקטוז - Fructose
0.0 מ"ג711 מ"ג
לקטוז - Lactose
0.0 מ"ג
Cystine
329 מ"ג
מלטוז - Maltose
0.0 מ"ג1018 מ"ג
גאלאקטוז - Galactose
0.0 מ"ג866 מ"ג
  1273 מ"ג
שומן וחומצות שומן1549 מ"ג
8.0 גרם797 מ"ג
2.2 גרם1400 מ"ג
חד בלתי רווי
2.9 גרם2287 מ"ג
רב בלתי רווי
1.9 גרם
Glutamic acid
3845 מ"ג

 

 

1260 מ"ג
סטרול 1055 מ"ג
כולסטרול
89.3 מ"ג884 מ"ג
פיטוסטרול
~
Hydroxyproline
~
Campesterol
~  
Stigmasterol
~  
Beta-sitosterol
~  
ויטמינים  
59.8 יחב"ל  
רטינול - Retinol
18.0 מק"ג  
Retinol Activity Equivalent
18.0 מק"גמינרלים
אלפא-קרוטן
0.0 מק"ג11.4 מ"ג
בטא-קרוטן
0.0 מק"ג1.2 מ"ג
לייקופן
0.0 מק"ג22.8 מ"ג
Lutein+Zeaxanthin
0.0 מק"ג174 מ"ג
0.0 מ"ג230 מ"ג
~86.4 מ"ג
0.3 מ"ג2.7 מ"ג
0.1 מ"ג0.1 מ"ג
0.2 מ"ג0.0 מ"ג
6.0 מ"ג21.0 מק"ג
0.4 מ"ג  
0.0 מק"ג  
0.3 מק"ג  
1.2 מ"גשונות
3.5 מק"ג0.0 גרם
  61.5 גרם
~ מציין נתון חסר או לא קיים1.0 גרם
 0.0 מ"ג