בשר עוף, רגל מבושלת ללא עור - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של בשר עוף, רגל מבושלת ללא עור
צריכה מוגברת של בשר קשורה למספר מחלות כגון מחלות לב, סוכרת סוג 2, השמנת יתר ועוד. זאת בעיקר בגלל תכולת השומן הגבוהה בבשר וכן תכולת החלבונים הגבוהה. מעבר לכך בשר עוף מכיל כמות גבוהה של כולסטרול אשר גם הוא לא מומלץ.
ערכים תזונתיים לפי 1 רגל עוף מבושלת ללא עור וללא עצם - 95 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
0% | סה"כ קלוריות | 185 | |||
39% | קלוריות מפחמימות | 0.0 | |||
61% | קלוריות משומן | 73 | |||
קלוריות מחלבונים | 112 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
0.0 גרם | 26.3 גרם | ||||
0.0 גרם | 307 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 1109 מ"ג | |||
0.0 גרם | 1387 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 0.0 מ"ג | 1971 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 0.0 מ"ג | 2231 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 0.0 מ"ג | 727 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 336 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 מ"ג | 1042 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 0.0 מ"ג | 887 מ"ג | |||
1303 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 1584 מ"ג | ||||
8.1 גרם | 815 מ"ג | ||||
2.2 גרם | 1433 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 2.9 גרם | 2341 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 1.9 גרם | Glutamic acid | 3933 מ"ג | ||
| 1290 מ"ג | ||||
סטרול | 1080 מ"ג | ||||
כולסטרול | 89.0 מ"ג | 903 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
60.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 18.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 18.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 11.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 1.4 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 21.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 149 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 190 מ"ג | ||||
~ | 78.0 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 2.8 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
4.8 מ"ג | 26.5 מק"ג | ||||
0.2 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מק"ג | |||||
0.9 מ"ג | שונות | ||||
3.6 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
66.4 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.9 גרם | ||||
0.0 מ"ג |