בשר עוף מבושל ללא עור - ערך תזונתי מפורט
יתרונות בריאותיים של בשר עוף מבושל ללא עור
עוף מבושל או בשמו המוכר עוף "מכובס" נחשב כטוב ובריא אולם זהו מיתוס בלבד מאחר ובשר עוף מכיל כמויות גבוהות של שומנים וחלבונים וכן של כולסטרול, נתרן וזרחן. כל אלו נמצאו קשורים, בצריכה גבוהה, למספר מצבי בריאות כגון השמנה, סוכרת סוג 2, מחלות לב ועוד.
בשר עוף מבושל ללא עור - ערכים תזונתיים לפי 100 גרם
התפלגות הערך הקלורי | אנרגיה | ||||
0% | סה"כ קלוריות | 177 | |||
34% | קלוריות מפחמימות | 0.0 | |||
66% | קלוריות משומן | 60.5 | |||
קלוריות מחלבונים | 116 | ||||
| |||||
פחמימות | חלבון וחומצות אמינו | ||||
0.0 גרם | 27.3 גרם | ||||
0.0 גרם | 319 מ"ג | ||||
עמילן | 0.0 גרם | 1153 מ"ג | |||
0.0 גרם | 1441 מ"ג | ||||
סוכרוז - Sucrose | 0.0 מ"ג | 2048 מ"ג | |||
גלוקוז - Glucose | 0.0 מ"ג | 2318 מ"ג | |||
פרוקטוז - Fructose | 0.0 מ"ג | 755 מ"ג | |||
לקטוז - Lactose | 0.0 מ"ג | Cystine | 349 מ"ג | ||
מלטוז - Maltose | 0.0 מ"ג | 1083 מ"ג | |||
גאלאקטוז - Galactose | 0.0 מ"ג | 921 מ"ג | |||
1353 מ"ג | |||||
שומן וחומצות שומן | 1646 מ"ג | ||||
6.7 גרם | 847 מ"ג | ||||
1.8 גרם | 1489 מ"ג | ||||
חד בלתי רווי | 2.4 גרם | 2432 מ"ג | |||
רב בלתי רווי | 1.5 גרם | Glutamic acid | 4087 מ"ג | ||
| 1340 מ"ג | ||||
סטרול | 1122 מ"ג | ||||
כולסטרול | 83.0 מ"ג | 939 מ"ג | |||
פיטוסטרול | ~ | Hydroxyproline | ~ | ||
Campesterol | ~ | ||||
Stigmasterol | ~ | ||||
Beta-sitosterol | ~ | ||||
ויטמינים | |||||
50.0 יחב"ל | |||||
רטינול - Retinol | 15.0 מק"ג | ||||
Retinol Activity Equivalent | 15.0 מק"ג | מינרלים | |||
אלפא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 14.0 מ"ג | |||
בטא-קרוטן | 0.0 מק"ג | 1.2 מ"ג | |||
לייקופן | 0.0 מק"ג | 21.0 מ"ג | |||
Lutein+Zeaxanthin | 0.0 מק"ג | 150 מ"ג | |||
0.0 מ"ג | 180 מ"ג | ||||
~ | 70.0 מ"ג | ||||
0.3 מ"ג | 2.0 מ"ג | ||||
0.1 מ"ג | 0.1 מ"ג | ||||
0.2 מ"ג | 0.0 מ"ג | ||||
6.1 מ"ג | 20.9 מק"ג | ||||
0.5 מ"ג | |||||
0.0 מק"ג | |||||
0.2 מק"ג | |||||
0.7 מ"ג | שונות | ||||
2.4 מק"ג | 0.0 גרם | ||||
66.8 גרם | |||||
~ מציין נתון חסר או לא קיים | 0.9 גרם | ||||
0.0 מ"ג |