עוגת מולסה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
המולסה היא "תוצר הלוואי" בהפקת תהליך הסוכר הלבן. המולסה עשירה בויטמינים ומינרלים, והיא מקור מרוכז לברזל. טעמה מתוק, מלא ארומה, והיא בשימוש נרחב במתכוני עוגות בריאות. המולסה מומלצת מאוד במצבי בריאות כגון: עייפות, נשירת שיער, און גברי, אנמיה, דיכאון, חסרים תזונתיים ועוד.

רכיבים:

חצי כוס מולסה
שני שליש כוס מים חמים
חצי כוס צימוקים ללא גרעינים
חצי כפית מלח
חצי כפית קינמון
חצי כפית ציפורן
חצי כפית סודה לשתיה
כוס ושלושה רבעי כוס קמח לבן
אבקת סוכר
ג'ינג'ר מסוכר

אופן ההכנה:

לחמם את התנור מראש לחום בינוני. לשלב בסיר את המולסה עם המים החמים והצימוקים. להביא להרתחה לתת לרתוח כ 5 דקות. לקרר לטמפרטורת החדר. בקערה אחרת לערבב את החומרים הנותרים. להוסיף את המולסה המקוררת ולערבב עד שנוצרת עיסה חלקה. לשים בתבנית אינגלישקייק קטנה משומנת ולאפות כ 45 דקות.
אופציה לקישוט: לפזר מעט אבקת סוכר וחתיכות ג'ינג'ר מסוכר