עוגת גבינת טופו - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הטופו הינו מוצר המיוצר מפולי סויה שהותססו. דרך זו לשימוש בפולי סויה היא עתיקה ביותר, ויש הטוענים שהיא בת אלפי שנים. ההתססה גורמת לחלבון הסויה להתפרק, להיות זמין יותר לגוף וקל יותר לעיכול. הטופו עשיר בחלבון צמחי ובחומרים הנקראים פיטואסטרוגנים, מרכיבים הנלחמים במחלות רבות. טופו מומלץ במצבי בריאות רבים כגון: גיל מעבר, יתר לחץ דם, מניעת סרטן, עודף משקל, אקנה, שחלות פוליציסטיות, תסמונת קדם וסתית, כאבי מחזור, מחלות לב וכלי דם, אוסטאופרוזיס ועוד.

רכיבים:
1 בצק פאי
כוס גרנולה
1 כף דבש
2 כפיות מיץ לימון
רכיבים למלית:
900 גרם טופו רך
כוס דבש או סוכר חום
1 כף מיץ לימון
קליפת לימון מ- ½ לימון
1 כף טחינה גולמית
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
כוס צימוקים
כוס אגוזי מלך חתוכים

אופן ההכנה:

הכנת בצק פאי:
כוס קמח מלא
כוס קמח לבן אורגני
1/4 כפית מלח
כוס שמן
2-3 כפות מיץ תפוחים קר
לערבב את הקמח עם המלח, להוסיף את השמן וללוש.
להוסיף את מיץ התפוחים ולהמשיך ללוש בעדינות 2-3
דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. ניתן להוסיף נוזלים אם יש צורך.
לעטוף את הבצק בניילון ולשמור במקרר למשך חצי שעה, או עד לשימוש.
לשטח את הבצק בתבנית אפיה משומנת, לאפות את בצק הפאי עשר דקות קודם.

הכנת המלית:
לנקז את הטופו מנוזלים עד לקבלת טופו מיובש
היטב. לשים במעבד מזון או בממחה את כל החומרים,
למעט הצימוקים והאגוזים, ולערבל עד שמתקבלת תערובת במרקם קרמי חלק.
להוסיף את האגוזים והצימוקים לתערובת, תוך כדי בחישה.
לשפות את התערובת על הבצק.
לאפות 25 דקות, או עד שמתקבל צבע מושחם על פני העוגה.
לצנן את העוגה למשך שש שעות לפחות לפני ההגשה.
לגיוון, ניתן לפזר על העוגה אוכמניות, תות שדה או כל פרי אחר.