עוגת בננה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הבננה קלה לעיכול, מתוקה וטעימה, אהובה על ידי מבוגרים וילדים כאחד. הבננה מקור עשיר למגנזיום ואשלגן. בניגוד למיתוס הרווח - היא אינה גורמת לעצירות - להיפך! ניתן לשלב אותה במתכוני קינוח רבים. עוגת בננות אהובה במיוחד אצל ילדים והיא מתאימה למצבי בריאות כגון: כאבי מחזור, כאבי ראש, יתר לחץ דם, מחלות לב וכלי דם, עצירות, גזים ונפיחות ועוד.

רכיבים:
6-7 בננות בשלות מאוד
1 כוס דבש
שליש כוס שמן קנולה
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח מלא
1 1\2 כפיות סודה לשתיה
רבע כפית מלח
1 1\2 כוס אגוזי מלך או פקאן קצוצים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
למעוך את הבננות, לערבב עם הדבש, שמן קנולה ותמצית וניל.
לערבב את הקמח, הסודה לשתיה והמלח.
להוסיף את האגוזים. לערבב הכול ביחד, למזוג לתבנית גדולה משומנת
ולאפות בחום של 175 מעלות ל 40 דקות או עד שהמרכז יציב.
לקרר ולקשט עם אבקת סוכר ושברי אגוזי מלך