עוגיות שיבולת שועל ותפוחים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העוגיות הללו הם שילוב מנצח בין שבולת שועל ותפוחים. שבולת שועל הינו דגן המכיל סיבים מסיסים ולכן יש לו השפעה מרגיעה על מערכת העיכול בפרט ועל הגוף בכלל. מומלץ לאכול מנה זו במצבי בריאות כגון: עודף כולסטרול, שמירה על משקל, עצירות, חיזוק מערכת החיסון ועוד.

רכיבים:
1 תפוח גדול מגורד
1 כפית קליפת לימון או תפוז מגורד
שלושת רבעי כוס שיבולת שועל
שלושת רבעי כוס קמח מלא
2 כפות שמן קנולה מכבישה קרה
שלושת רבעי כוס מים
חצי כפית מלח
שלושת רבעי כוס תמרים קצוצים
רבע כוס אגוזים קצוצים
2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:
לערבב היטב את כל החומרים בקערה עד לקבלת עיסה אחידה.
לשטח את התערובת בתבנית אפייה משומנת.
לאפות ב- 190 מעלות במשך 20-25 דקות, עד שהמאפה מושחם.
לצנן את המאפה ולחתוך לחיתוכיות בגודל הרצוי.