עוגיות שומשום ושקדים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
השומשום המלא עשיר מאוד בסידן, ב100 גרם שומשום יש 1200 מיליגרם סידן עובדה שהופכת את השומשום לאחד ממקורות הסידן העשירים ביותר. העוגיות הללו מכילות מקורות נוספים עתירי סידן - שקדים וטופו. ביחד, עוגיות אלו הם מקור עתיר סידן, ברזל וחלבון צמחי. הם מומלצות מאוד למגוון רחב של בעיות בריאותיות כגון: עייפות, נשירת שיער, און גברי, אנמיה, דיכאון, נדודי שינה, יתר לחץ דם, אוסטאופרוזיס ועוד.

רכיבים:
3/4 כוס קמח מלא
3/4 כוס קמח לבן
1 כפית אבקת אפיה
1/4 כוס זרעי שמשם קלויים
3/4 כוס שקדים לא קלויים, חתוכים
100 גר' טופו ללא נוזלים
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס דחוסה סכר חום
1 תמצית שקדים

אופן ההכנה:
לחמם את התנור לחום בינוני-גבוה
לערבב בקערה את 2 סוגי הקמח, אבקת אפיה,שומשום ושקדים.
בבלנדר לערבל את הטופו עם שמן קנולה, סכר ותמצית שקדים.
לשלב בין 2 הקערות, ליצור כדור קטנים, לשטח אותם עם האצבעות ולהניח על נייר אפיה.
לאפות כ 10 דקות עד שקצוות העוגיות יהיו חומות.