עוגיות טופו וטחינה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
טחינה היא מאכל פופולרי, נפוץ ובריא מאוד. הטחינה מיוצרת משומשום טחון אשר מכיל רכיבים תזונתיים חשובים כגון סידן, ברזל, אשלגן, חלבונים, חומצות שומן חיוניות ועוד. מתכון זה עשוי לסייע במצבי בריאות כגון: און גברי, אקנה, אנמיה, פסוריאזיס ועוד..

רכיבים:
100 גר' טחינה גולמית
8 כפות סוכר חום
100 גר' טופו מהסוג הרך
1 כף גרד קליפת לימון
1 כף גרד קליפת תפוז
150 גר' חמאה
300 גר' קמח מלא

אופן ההכנה:
מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
מערבבים היטב את הטחינה והסוכר החום בעזרת כף, מוסיפים את הטופו וממשיכים לערבב.
מכניסים את החומרים למעבד מזון, מוסיפים חמאה ומערבבים עד לקבלת משחה.
מוסיפים את הקמח וכשמתקבל כדור בצק עוטפים אותו ומניחים במקרר לשעה בערך.
יוצרים גליל ואותו אופים כעשר דקות.
מוציאים מהתנור, פורסים לעיגולים בעובי של כס"מ.
מסדרים שוב בתבנית ואופים עד להשחמת העוגיות.
מצננים ושומרים בכלי סגור.