עוגיות חרובים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
נאמר על החרוב כי הוא מכיל את כל המרכיבים התזונתיים שהגוף צריך והסיפור הידוע על רבי שמעון בר יוחאי שהסתתר המערה וחי על חרובים בלבד במשך שנים רבות - מוכיח טענה זו. החרוב עשיר בברזל, סידן, חלבון, סיבים תזונתיים, וויטמיני B. הוא נחשב כצמח מרפא בעל סגולות ריפוי כיבים ודלקות. החרוב מומלץ למצבי בריאות רבים כגון: עצירות, גסטריטיס, אולקוס, גזים ונפיחות, כאבי בטן, IBS, דיכאון, אנמיה, נדודי שינה ועוד.

רכיבים:
חצי כוס אבקת חרובים
חצי כוס סירופ מייפל או דבש
1 כפית תמצית וניל
חצי כוס מים
שליש כוס שמן
1 וחצי כוס קמח שיפון או שעורה
2 כפיות אבקת אפיה
חצי כוס שוקולד צ'יפס חרובים
חצי כוס אגוזי מלך (אפשרות)

אופן ההכנה:
לערבב היטב בקערה את המים, את השמן, את סירופ המייפל או הדבש ואת תמצית הוניל.
לערבב בקערה נפרדת את אבקת החרובים, את הקמח ואת אבקת האפייה.
להוסיף את תערובת הקמח הנוזלית ולערבב היטב. מתקבלת עיסה רכה מאוד.
להוסיף לתערובת את השוקולד צ'יפס- חרובים ו/או אגוזי המלך.
ממלאים באמצעות כף עיטוריות נייר אפייה ולאפות ב- 180 מעלות במשך 8-10 דקות.

גיוון :
אם לא מצאתם שוקולד צ'יפס חרובים בחנויות הטבע- תוכלו לשים רק אגוזים
וגם אז העוגיות תצאנה טובות.
במקום לאפות בעיטוריות נייר, תוכלו לאפות בתבנית אפייה כעוגה ולאחר
האפייה לחתוך לחיתוכיות.