עדשים • תרומה בריאותית
צמח ממשפחת הקטניות. מפורסם באיזכור התנ"כי שלו "..ויעקב נתן לעשיו לחם ונזיד עדשים..". העדשים עשירות בסיבים מסיסים החשובים לשמירה על פלורת מעי תקינה ובכך מחזקים את מערכת העיכול ומערכת החיסון. בנוסף, הסיבים שבעדשים מסייעים לפינוי עודפי כולסטרול וכן לניקוי רעלים מהגוף.
• טובות למצבי אנמיה
• משפרות אנרגיה
• מסייעות באיזון לחץ דם
• טובות לחיזוק הכליות
• מסייעות לניקוי כבד
• טובות לניקוי רעלים מהגוף
• מסייעות להורדת רמות כולסטרול
• תורמות לבעיית כבד שומני
• טובות לשיפור קשב ריכוז וזיכרון
• תורמות לאיזון רמות סוכר בדם
מגוון רחב
ישנם סוגים רבים של עדשים הנבדלים זה מזה בצבע ובטעם. העדשים הכתומות הכי קלות לעיכול והן מתפרקות בזמן בישול. העדשים הירוקות מגיעות מאגן הים התיכון.