עגבניות מעושנות עם אספרגוס - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
העגבניות טובות לשמירה על בלוטת ערמונית - פרוסטטה, כמו כן היא טובה לניקוי רעלים מהכבד. האספרגוס עמוס ביתורונת בריאותיים והוא טוב למגוון מצבים כגון: הפחתת הסיכון למחלות לב , מסייע בהפחתת הסיכון לסרטן, מעורר חשק מיני, טוב לסובלים מאבנים בכליות ועוד..
רכיבים:
2 עגבניות גדולות
כף מיץ ליים או לימון טרי
חצי כפית דבש
כפית פלפל חריף טחון
רבע כפית קורנית
רבע כפית כוסברה טחונה
רבע כפית אורגנו
רבע כפית כמון טחון
שן שום כתושה
500 גרם נצרי אספרגוס מבושלים בטמפרטורת החדר.
אופן ההכנה:
מנה ראשונה נפלאה – טעמן העמוק של העגבניות החרוכות משלים להפליא את טעמם של נצרי האספרגוס הפריכים. הרוטב מתאים גם לארטישוק. אפשר להכין את הרוטב מראש. הוא נשמר במקרר עד יומיים ובמקפיא עד חודשיים. קולים את העגבניות מעל להבה פתוחה עד שהקליפה חרוכה וסדוקה. מצננים מעט, וקולפים בזהירות. חוצים, מסלקים את הגרעינם וקוצצים. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם כל שאר חומרי הרוטב. מוסיפים את נצרי האספרגוס ומקפיצים בזהירות. מגישים בטמפרטורת החדר.