עגבניות מעושנות עם אספרגוס - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העגבניות טובות לשמירה על בלוטת ערמונית - פרוסטטה, כמו כן היא טובה לניקוי רעלים מהכבד. האספרגוס עמוס ביתורונת בריאותיים והוא טוב למגוון מצבים כגון: הפחתת הסיכון למחלות לב , מסייע בהפחתת הסיכון לסרטן, מעורר חשק מיני, טוב לסובלים מאבנים בכליות ועוד..

רכיבים:
2 עגבניות גדולות‏
כף מיץ ליים או לימון טרי
חצי כפית דבש
כפית פלפל חריף טחון
רבע כפית קורנית
רבע כפית כוסברה טחונה
רבע כפית אורגנו
רבע כפית כמון טחון
שן שום כתושה
‏500 גרם נצרי אספרגוס מבושלים בטמפרטורת החדר.‏

אופן ההכנה:
מנה ראשונה נפלאה – טעמן העמוק של העגבניות החרוכות משלים להפליא את טעמם ‏של נצרי האספרגוס הפריכים. הרוטב מתאים גם לארטישוק. אפשר להכין את הרוטב ‏מראש. הוא נשמר במקרר עד יומיים ובמקפיא עד חודשיים. ‏קולים את העגבניות מעל להבה פתוחה עד שהקליפה חרוכה וסדוקה. מצננים מעט, ‏וקולפים בזהירות. חוצים, מסלקים את הגרעינם וקוצצים. מעבירים לקערה גדולה ומערבבים עם כל שאר חומרי הרוטב. מוסיפים את נצרי ‏האספרגוס ומקפיצים בזהירות. מגישים בטמפרטורת החדר.