עגבניות ממולאות בעדשים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הסלרי עשיר ביתרונות בריאותיים והוא טוב למגוון מצבי בריאות כגון: הורדת לחץ דם גבוה, הורדת כולסטרול גבוה,
אנטי דלקתי , בעל פעילות אנטי סרטנית, טוב לדלקות בדרכי השתן , מחזק את הגוף, מסייע בניקוי רעלים מהכבד, מקור טוב לחומצה פולית, עשיר בבטא קרוטן ועוד..

רכיבים:
3 כוסות מרק צח מירקות‏
כוס עדשים חומות
כוס בצל קצוץ
רבע כוס גבעולי סלרי קצוצים
כף שום כתוש
‏24 עלי תרד בינוניים‏
‏6 עגבניות קלופות ומרוקנות‏

אופן ההכנה:
בסיר גדול מערבבים יחד מרק, עדשים, בצל, סלרי ושום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- ‏‏35 דקות, רק עד שהעדשים מתרככות. מסננים. משהים בצד 15 דקות. ‏מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)‏ בינתיים רוחצים את עלי התרד וחולטים במים רותחים כדקה, רק עד שיתרככו. מעבירים מיד לקערת מי קרח. מסננים ‏ופורשים את העלים לייבוש על מגבות נייר. ממלאים את העגבניות המרוקנות בתערובת העדשים ומכסים כל עגבניה ב – ‏‏4 עלי תרד. ‏יוצקים את רוטב השעועית לכלי הגשה חסין- חום ומסדרים בתוכו את העגבניות. אופים בתנור החם במשך 10 דקות, או ‏עד שהעגבניות מתחממות היטב. ‏