עגבניות ממולאות בעדשים - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
הסלרי עשיר ביתרונות בריאותיים והוא טוב למגוון מצבי בריאות כגון: הורדת לחץ דם גבוה, הורדת כולסטרול גבוה,
אנטי דלקתי , בעל פעילות אנטי סרטנית, טוב לדלקות בדרכי השתן , מחזק את הגוף, מסייע בניקוי רעלים מהכבד, מקור טוב לחומצה פולית, עשיר בבטא קרוטן ועוד..
רכיבים:
3 כוסות מרק צח מירקות
כוס עדשים חומות
כוס בצל קצוץ
רבע כוס גבעולי סלרי קצוצים
כף שום כתוש
24 עלי תרד בינוניים
6 עגבניות קלופות ומרוקנות
אופן ההכנה:
בסיר גדול מערבבים יחד מרק, עדשים, בצל, סלרי ושום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ- 35 דקות, רק עד שהעדשים מתרככות. מסננים. משהים בצד 15 דקות. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות) בינתיים רוחצים את עלי התרד וחולטים במים רותחים כדקה, רק עד שיתרככו. מעבירים מיד לקערת מי קרח. מסננים ופורשים את העלים לייבוש על מגבות נייר. ממלאים את העגבניות המרוקנות בתערובת העדשים ומכסים כל עגבניה ב – 4 עלי תרד. יוצקים את רוטב השעועית לכלי הגשה חסין- חום ומסדרים בתוכו את העגבניות. אופים בתנור החם במשך 10 דקות, או עד שהעגבניות מתחממות היטב.