ספגטי ברוטב סיציליאני - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העלים הירוקים מכילים שפע של ויטמינים ונוגדי חימצון חזקים אשר מסייעים לגוף במגוון מצבי בריאות כגון: חיזוק חיסוני, דלקות דרכי שתן, איזון לחץ דם גבוה, הורדת כולסטרול, איזון רמות סוכר - סוכרת סוג 2 ועוד..

רכיבים:
רבע כפית גדילי זעפרן כתושים
‏2 כפות יין לבן‏
חצי כוס עגבניות מיובשות חתוכות לרצועות דקות
כוס מרק צח מירקות
רבע כוס צימוקים
‏250 גרם ספגטי‏
‏2 כוסות בצל פרוס דק
כוס שומר פרוס דק
כף שום כתוש
‏6 כוסות ירקות עליים ירוקים חתוכים לרצועות (תרד, חמציץ, סלקה ודומיהם)‏
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
משרים את הזעפרן ביין הלבן בסיר קטן. מביאים לרתיחה מעל להבה נמוכה ומבשלים במשך דקה. מניחים בצד להשריה. משרים את העגבניות המיובשות במרק הצח למשך 30 דקות. מתפיחים את הצימוקים במים חמים במשך 30 דקות. ‏מרתיחים מי מלח בסיר גדול. מטילים את הספגטי לתוך המים ומערבבים. ‏מסננים את העגבניות ושומרים בצד, מעבירים את נוזלי השרייה למחבת גדולה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הבצלים ‏ומבשלים במשך 10-15 דקות, עד שיתרככו. מוסיפים את הזעפרן עם היין ומבשלים במשך דקה נוספת. מוסיפים שומר ‏שום ועגבניות מיובשות ומבשלים במשך 4 דקות.‏ מסננים את הצימוקים מהמים ושומרים את המים. מוסיפים את הצימוקים ואת העלים לתערובת הבצל ומבשלים במשך ‏‏3-4 דקות - רק עד שהעלים מתרככים. מתבלים במלח ובפלפל. אם יש צורך לדלל את הרוטב, או להוסיף לו מעט ‏מתיקות, מוסיפים לתערובת גם את מי השרייה של הצימוקים. ‏מסננים את הספגטי המבושלים ומקפיצים עם הרוטב. מגישים מיד.