סלט פסטה עם עגבניות מיובשות ותרד - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
התרד נחשב לאחד המזונות הבריאים והוא נמצא כמסייע למצבי בריאות רבים כגון: עצירות, איזון לחץ דם, הפחתת סיכון לסרטן העור, חיזוק עצמות ועוד.

רכיבים:
500 גרם פסטה מסוג פרפר‏
‏3 בצלים ירוקים‏
‏60 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות
‏500 גרם עלי תרד קצוצים, לאחר קיטום הגבעולים
‏4 כפות צנוברים קלויים‏
‏1 כף אורגנו טרי‏
רוטב לסלט
רבע כוס שמן זית
‏1 כפית פלפל צ'ילי קצוץ
‏1 שן שום כתושה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מוסיפים את הפסטה לסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים עד שהפסטה ‏מתחילה להתרכך. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערת סלט גדולה.‏ קוטמים את קצות הגבעולים והשורשים של הבצלים הירוקים ולאחר מכן ‏קוצצים אותם דק. מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ לפסטה יחד עם רצועות ‏העגבניות המיובשות, התרד, הצנוברים והאורגנו הקצוץ.‏
להכנת רוטב לסלט: מכניסים שמןף פלפל צ'ילי, שום, מלח ופלפל לצנצנת ‏קטנה בעלת מכסה מתברג הניתן לאיטום, סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב, ‏עד שילוב כל המרכיבים. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ‏ומגישים.