סלט פסטה עם עגבניות מיובשות ותרד - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
התרד נחשב לאחד המזונות הבריאים והוא נמצא כמסייע למצבי בריאות רבים כגון: עצירות, איזון לחץ דם, הפחתת סיכון לסרטן העור, חיזוק עצמות ועוד.
רכיבים:
500 גרם פסטה מסוג פרפר
3 בצלים ירוקים
60 גרם עגבניות מיובשות, חתוכות לרצועות
500 גרם עלי תרד קצוצים, לאחר קיטום הגבעולים
4 כפות צנוברים קלויים
1 כף אורגנו טרי
רוטב לסלט
רבע כוס שמן זית
1 כפית פלפל צ'ילי קצוץ
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מוסיפים את הפסטה לסיר גדול עם מים רותחים ומבשלים עד שהפסטה מתחילה להתרכך. מסננים את הפסטה ומעבירים לקערת סלט גדולה. קוטמים את קצות הגבעולים והשורשים של הבצלים הירוקים ולאחר מכן קוצצים אותם דק. מוסיפים את הבצל הירוק הקצוץ לפסטה יחד עם רצועות העגבניות המיובשות, התרד, הצנוברים והאורגנו הקצוץ.
להכנת רוטב לסלט: מכניסים שמןף פלפל צ'ילי, שום, מלח ופלפל לצנצנת קטנה בעלת מכסה מתברג הניתן לאיטום, סוגרים את הצנצנת ומנערים היטב, עד שילוב כל המרכיבים. יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים.