סלט עדשים סלרי וזנגביל בתחמיץ מלפפון - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העגבניה מכילה נוגד חימצון בשם לייקופן אשר נמצא טוב במיוחד למצבים של סרטן הערמונית וכן לשמירה על בלוטת הערמונית ולמניעת פרוסטטה מוגדלת. הבצל והזנגביל טובים לחיזוק מערכת החיסון ולסיוע במניעת מחלות חורף, התקררות, הצטננות, דלקת גרון, נזלות ועוד..

רכיבים:
גזר גדול
‏3 עגבניות גדולות ובשלות קלופות בלי ליבה ובלי גרעינים
כוס עדשים ירוקות
בצל קטן
גבעול סלרי קצוץ דק
חצי בצל סגול
רבע כפית זנגביל טרי קצוץ דק
‏1 וחצי כפות מיץ לימון טרי‏
‏1 וחצי כפות רוטב סויה‏
פלפל שחור טרי טחון
מלפפון גדול קלוף וקצוץ
כף חומץ יין משובח
כוס שמיר קצוץ
חצי כפית חרדל
חופן נבטי שעועית לעיטור

אופן ההכנה:
מרתיחים מי מלח בסיר בינוני. קולפים את הגזר, וחותכים אותו לאורכו ל- 8 רצועות בעובי ס"מ ובאורך 12 ס"מ. חולטים ‏את הרצועות במים הרותחים במשך דקה, מוציאים וטובלים מיד במי קרח. מסננים ומייבשים על מגבת נייר. ‏ קוצצים דק את העגבניות, ומניחים במסננת המונחת מעל קערה. משהים להגרת הנוזלים. בוררים ושוטפים את העדשים, ‏ומבשלים במי מלח רותחים, יחד עם הבצל הקטן, במשך 45 דקות. מסננים ומצננים. מעבירים את העדשים לקערת ערבוב, ‏ומוסיפים סלרי, בצל קצוץ, זנגביל, מיץ לימון, רוטב סויה, פלפל ומלח. מערבבים ובודקים את התיבול. מניחים בצד. שמים את המלפפון הקצוץ בגביע הממחה. מוסיפים חומץ, שמיר, חרדל, מלח ופלפל. מערבלים למחית חלקה. ‏מחלקים את העדשים בין 4 צלחות אישיות. משטחים לעיגול, ומפזרים למעלה עגבניות קצוצות. יוצקים את התחמיץ מסביב, ‏ומעטרים כל מנה ב- 2 רצועות גזר ובנבטי שעועית.