סלט חצילים ופלפלים אדומים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הפלפלים עשירים בויטמינים ובסיבים תזונתיים העשויים לסייע במקרי עצירות ובעיות עיכול אחרות. הבצל מכיל חומרים אנטיביוטיים טבעיים חזקים והוא עוזר לחזק את מערכת החיסון ובכך להתמודדות טובה יותר עם מחלות חורף כגון שפעת, התקררות, דלקות גרון, נזלת ועוד..

רכיבים:
2 חצילים בינוניים‏
‏3 פלפלים אדומים גדולים‏
‏5 בצלים ירוקים‏
חצי כוס חומץ משובח
שני שליש כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור טרי טחון

אופן ההכנה:
קולים את החצילים מעל להבה פתוחה עד שיתרככו. מצננים במסננת. קולים את הפלפלים מעל להבה פתוחה או תחת ‏אסכלה עד שהקליפה משחירה ומעלה בועות. מכניסים לשקית וסוגרים. משהים עד שיצטננו מעט. קולפים, חוצים ‏ומסלקים את הגבעול ואת הגרעינים. קוצצים לריבועים בגודל סנטימטר. שוטפים את הבצלים. חותכים וזורקים את ‏הקצוות. פורסים לפרוסות אלכסוניות דקות. מערבבים יחד את כל החומרים. מגישים בטמפרטורת החדר.