סלט דלעת - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
הדלעת חשובה לבריאות והיא מוכרת כמזון טוב למגוון מצבי בריאות כגון: חיזוק חיסוני, משפרת עיכול,מונעת עצירות, טובה למערכת הראייה, מסייעת בהפחתת כולסטרול גבוה, תורמת למראה עור בריא וחיוני..
רכיבים:
2 וחצי כוסות דלעת או דלורית קלופה וחתוכה לקוביות
כוס גרעיני תירס טריים או קפואים,
2 כפות מיץ ליים
כף חומץ יין מתובל
2 פלפלים חריפים קלויים קלופים וקצוצים
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
כף כוסברה קצוצה דק מאוד
אופן ההכנה:
מאדים את קוביות הדלעת מעל מים רותחים במשך 5 דקות, או עד שיתחילו להתרכך. שמים את גרעיני התירס בקערה ויוצקים עליהם מים רותחים. משהים דקה ומסננים היטב. שמים בקערה מיץ ליים וחומץ. מוסיפים דלעת, תירס, פלפלונים חריפים, בצל וכוסבר. מערבבים בתנועות הקפצה. מגישים בטמפרטורת החדר, או במקרר.