סלט ארטישוק פטריות שומר ועולש ברוטב חרדל ולימון - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
ארטישוק מוכר ביכולתו לניקוי רעלים מהגוף וכן לניקוי כבד - במיוחד עלי הארטישוק. החסה, כמו שאר הירקות הירוקים עשירה בנוגדי חימצון וויטמינים וכן בסיבים תזונתיים אשר יכולים לסייע בטיפול בעצירות, חיזוק מערכת החיסון, הצטננות, שפעת ועוד

רכיבים:
2 כוסות לבבות ארטישוק קפואים‏
‏12-16 פטריות שמפיניון גדולות‏
‏2 בולמוסי שומר‏
‏4 ראשי עולש (חסה מסולסלת)‏
‏2 כפות חרדל דיז'ון
‏3 כפות מיץ לימון טרי‏
כוס יוגורט 0% שומן‏
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
סלט עשיר ומשביע. טוב להגישו כמנה עיקרית בארוחה קלה, או כמנה ראשונה בארוחות חגיגיות. הזהרו לא לבשל את ‏לבבות הארטישוק יתר על המידה, כדי שלא יאבדו את פריכותם. ‏מבשלים את לבבות הארטישוק במשך 10-15 דקות, רק עד שיתרככו. מסננים ומצננים. לבבות גדולים חותכים לשניים. ‏פורסים דק את הפטריות. חותכים את בולבוסי השומר לרבעים לאורכם ופורסים כל רבע לפרוסות דקות. מסלקים עלים ‏חיצוניים פגומים מראשי העולש, חותכים את הקצה התחתון של כל ראש ומפרידים לעלים. טורפים יחד חרדל, מיץ לימון ‏ויוגורט. מתבלים במלח ופלפל.‏ שמים בקערה לבבות ארטישוק, פטריות ושומר ויוצקים עליהם מחצית מרוטב היוגורט. מערבבים בתנועות הקפצה. ‏מרפדים 4 צלחות הגשה גדולות בעלי העולש ומטפטפים על העולש כמעט את כל הרוטב הנותר. מחלקים בין הצלחות ‏את תערובת הארטישוק ומטפטפים למעלה את רוטב היוגורט הנותר.