סלט ארטישוק פטריות שומר ועולש ברוטב חרדל ולימון - מתכון בריא
יתרונות בריאותיים:
ארטישוק מוכר ביכולתו לניקוי רעלים מהגוף וכן לניקוי כבד - במיוחד עלי הארטישוק. החסה, כמו שאר הירקות הירוקים עשירה בנוגדי חימצון וויטמינים וכן בסיבים תזונתיים אשר יכולים לסייע בטיפול בעצירות, חיזוק מערכת החיסון, הצטננות, שפעת ועוד
רכיבים:
2 כוסות לבבות ארטישוק קפואים
12-16 פטריות שמפיניון גדולות
2 בולמוסי שומר
4 ראשי עולש (חסה מסולסלת)
2 כפות חרדל דיז'ון
3 כפות מיץ לימון טרי
כוס יוגורט 0% שומן
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
סלט עשיר ומשביע. טוב להגישו כמנה עיקרית בארוחה קלה, או כמנה ראשונה בארוחות חגיגיות. הזהרו לא לבשל את לבבות הארטישוק יתר על המידה, כדי שלא יאבדו את פריכותם. מבשלים את לבבות הארטישוק במשך 10-15 דקות, רק עד שיתרככו. מסננים ומצננים. לבבות גדולים חותכים לשניים. פורסים דק את הפטריות. חותכים את בולבוסי השומר לרבעים לאורכם ופורסים כל רבע לפרוסות דקות. מסלקים עלים חיצוניים פגומים מראשי העולש, חותכים את הקצה התחתון של כל ראש ומפרידים לעלים. טורפים יחד חרדל, מיץ לימון ויוגורט. מתבלים במלח ופלפל. שמים בקערה לבבות ארטישוק, פטריות ושומר ויוצקים עליהם מחצית מרוטב היוגורט. מערבבים בתנועות הקפצה. מרפדים 4 צלחות הגשה גדולות בעלי העולש ומטפטפים על העולש כמעט את כל הרוטב הנותר. מחלקים בין הצלחות את תערובת הארטישוק ומטפטפים למעלה את רוטב היוגורט הנותר.