סוגי בצל יבש



בצל יבש או בצל הגינה שייך למשפחת השום והוא עשיר בעיקר ברכיבים תזונתיים בעלי יכולת אנטיביוטית ואנטי דלקתית. ישנם כמה סוגים של בצלים והם נבדלים מעט בטעמם ובהרכב התזונתי שלהם. צריכה קבועה של בצל עשוייה לסייע להגברת הפעילות האנטי דלקתית בגוף וכן פעילות נוגדת חימצון. צריכת בצל עשויה לסייע בהגנה חיסונית, האטת תהליכי הזדקנות, סוכרת סוג 2 ועוד. יש לשים לב כי הבצל חריף מטבעו ולכן לנקוט משנה זהירות במצבי דלקות בקיבה או אולקוס. מעבר לכך הבצל נחשב לאחד המזונות הבריאים ביותר, ובמידת האפשר מומלץ לשלבו בתפריט היומי.


סוגי בצל יבש


בצל צהוב

הנפוץ בבצלים. טוב לשימוש רב גוני בבישול, אפיה, הכנת רטבים, מרקים, תבשילים ועוד.

בצל סגול

הטוב ביותר לאכילה טרי. מכיל נוגדי חימצון חזקים במיוחד. טוב להכנת ממרחים,  כריכים, סלטים ועוד.

בצל לבן

מכיל הכי הרבה קוורציטין-נוגד חימצון נוגד אלרגיות. טוב להכנת סלסה, אידוי והקפצה מהירים. 

בצל שאלוט

הבצל העדין ביותר בטעמו, פחות חריף משאר הבצלים. טוב להכנת חומץ, פאי ופשטידות וגם טרי. 


אודות לילך נהרי ND | נטורופתית מוסמכת

מטפלת בקליניקה פרטית מזה כ-20 שנים. מתמחה בטיפול בדרכי עיכול עליונות, תסמונת מטבולית, הורמונלי ועוד. בוגרת בית הספר לרפואה משלימה קמפוס תל אביב בנטורופתיה. הרבליסטית מוסמכת [טיפול בצמחי מרפא] וכן מוסמכת בביופידבק שלב ב' [ניהול והפחתת סטרס]. משך כ-10 שנים מרצה בכירה במכללת רידמן לרפואה משלימה וכן במגמת נטורופתיה בבית הספר לרפואה משלימה במכון וינגייט


לילך נהרי - נטורופתית מוסמכתלילך נהרי נטורופתית מומחית


אולי יעניין אותך גם..



תרומתם של צמחי מרפא למצבי בריאות שונים