סוגי בצל יבש ותרומתם לבריאות
בצל יבש או בצל הגינה שייך למשפחת השום והוא עשיר בעיקר ברכיבים תזונתיים בעלי יכולת אנטיביוטית ואנטי דלקתית. ישנם כמה סוגים של בצלים והם נבדלים מעט בטעמם ובהרכב התזונתי שלהם.
צריכה קבועה של בצל עשוייה לסייע להגברת הפעילות האנטי דלקתית בגוף וכן פעילות נוגדת חימצון. צריכת בצל עשויה לסייע בהגנה חיסונית, האטת תהליכי הזדקנות, סוכרת סוג 2 ועוד. יש לשים לב כי הבצל חריף מטבעו ולכן לנקוט משנה זהירות במצבי דלקות בקיבה או אולקוס.
מעבר לכך הבצל נחשב לאחד המזונות הבריאים ביותר, ובמידת האפשר מומלץ לשלבו בתפריט היומי.
בצל צהוב
הנפוץ בבצלים. טוב לשימוש רב גוני בבישול, אפיה, הכנת רטבים, מרקים, תבשילים ועוד.
בצל סגול
הטוב ביותר לאכילה טרי. מכיל נוגדי חימצון חזקים במיוחד. טוב להכנת ממרחים, כריכים, סלטים ועוד.
בצל לבן
מכיל הכי הרבה קוורציטין-נוגד חימצון נוגד אלרגיות. טוב להכנת סלסה, אידוי והקפצה מהירים.
בצל שאלוט
הבצל העדין ביותר בטעמו, פחות חריף משאר הבצלים. טוב להכנת חומץ, פאי ופשטידות וגם טרי.