קדירת אורז מלא ופלפל אדום - מתכון חורפי לחיזוק בריאות העיניים


יתרונות בריאותיים:
התרד עשיר בלוטאין וכרוב הניצנים עשיר בזיאקסנטין.
הלוטאין והזיאקסנטין הם נוגדי חימצון ממשפחת הקרטונאידים החשובים ביותר לשמירה על בריאותה של רשתית העין.

ריכוז הלוטאין הגבוה ביותר נמצא בהיקף הרשתית וריכוזו הגבוה ביותר של הזיאקסנטין נמצא במרכזה. זיאקסנטין אינו נמצא במזונות רבים, אך בעל חשיבות עליונה בשמירה על בריאות העין.

צריכת נוגדי החימצון מומלצת לחולים במחלות עיניים, ביניהן מחלת ניוון רשתית (ניוון מקולרי). מידע נוסף על טיפול טבעי בניוון רשתית, באתר של קליניקת איתי שרף.


המצרכים: (ל 4 מנות)

2 כוסות אורז מלא בסמטי
1 פרסה חתוכות לעיגולים
2 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים
2 שיני שום קצוצות
פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
20 כרוב ניצנים
כוס תרד
כפית כורכום
חצי כפית צ‘ילי גרוס
כפית פלפל שחור גרוס
2 כוסות מים
חצי כף מלח גס אטלנטי
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

משרים את האורז למשך שעה במים. מסננים ומיבשים במסננת.
שוטפים את כל הירקות. מאדים את הפרסה והשומים בסיר עם שמן הזית עד שמזהיבים, מוסיפים את האורז, התבלינים והירקות, מערבבים ומוסיפים את המים. מחממים את התנור לחום של 250 מעלות, מכניסים את הקדירה לתנור לבישול 60 דקות.


מרק חורפי לחיזוק בריאות העיניים