מרק תפודים עם עלים ירוקים - מתכון בריא

יתרונות בריאותיים:
מנגולד וחומעה עשירים בנוגדי חימצון המסייעים למניעת סרטן, שמירה על בריאות העור, חיזוק מערכת החיסון ועוד. הבצל מוכר כאנטיביוטיקה של הטבע והוא טוב במיוחד למצבי התקררות, שפעת, נזלות, דלקות גרון ועוד..

רכיבים:
500 גרם תפוחי אדמה מזן דזירה- מקורצפים היטב וחתוכים לרבעים‏
כרשה - החלק הלבן ומעט מהחלק הירוק רחוצה היטב וקצוצה‏
בצל בינוני קלוף וקצוץ
‏4 שיני שום כתושות
פיסת פלפלון חריף קצוץ דק
‏3 כוסות עלי חומעה (חמציץ) וסלקה (מנגולד) קצוצים גס‏
‏4 עגבניות בשלות קלופות וקצוצות‏
‏5 כוסות מרק צח מירקות‏
כפית מלח בישול
כפית פלפל שחור גרוס
‏3 כפות חומץ משובח (רצוי בלסמי)‏

אופן ההכנה:
שמים את כל החומרים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ‏ומבשלים במשך 35 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים. מצננים מעט. ‏מערבלים את המרק בממחה או במעבד מזון. משפרים את התיבול.