מרק קר מעגבניות ופלפלים אדומים - מתכון בריא

יתרונות בריאותיים:
העגבנייה עשירה מאוד בנוגד חימצון הקרוי לייקופן - נוגד חימצון זה עשויי לסייע במניעת התפתחות תאים סרטניים במיוחד סרטן הערמונית אצל גברים. כמו כן טוב הלייקופן להאטת תהליכי הזדקנות ושמירה על בריאות העור.

רכיבים:
4 פלפלים אדומים‏
תרסיס שמן
בצל בינוני קצוץ
‏2 שיני שום קצוצות‏
‏4 עגבניות גדולות קלופות מנוקות מגרעינים וקצוצות‏
קורט קורנית
‏8 עלי ריחן טריים‏
כפית דבש
פלפל שחור טחון טרי
‏7 כוסות קונוסומה ירקות (מי מרק מסוננים)‏
כף חומץ יין משובח
שלשת רבעי כוס יוגורט 0% שומן‏
מעט עירית קצוצה

אופן ההכנה:
מרססים את הפלפלים בתרסיס שמן, וקולים תחת אסכלה עד שהקליפה חרוכה ‏מכל הצדדים. מכניסים את הפלפלים לשקית פלסטיק, סוגרים ומשהים לצינון. ‏קולפים, מנקים את הפלפלים מגרעינים וקוצצים. מניחים בצד. ‏מרססים תחתית סיר עם ציפוי אל- דבק במעט תרסיס שמן, ומאדים את הבצל מעל ‏להבה בינונית במשך 1-2 דקות, עד שיהפוך שקוף. מוסיפים שום, עגבניות, ‏פלפלים, קורנית, ריחן, דבש, פלפל ומלח (אם משתמשים) מאדים תוך בחישה ‏במשך 5 דקות. מוסיפים קונסומה ירקות, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה , ‏מכסים ומבשלים במשך 20 דקות. מעבירים את המרק לממחה או למעבד מזון, ‏ומערבלים לתערובת חלקה לגמרי. מצננים ומקררים היטב. ‏לפני ההגשה מערבבים פנימה חומץ ויוגורט, ומשפרים את התיבול. אם המרק לא ‏מספיק חלק, מעבירים אותו דרך מסננת. מחלקים לקעריות מרק, ומעטרים בעירית.