מרק טופו ופטריות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
פטריות הם מקור נהדר לחלבון צמחי. לפטריה מרקם בשרני, היא משביעה ודלת קלוריות. היא מכילה מינרלים כגון אשלגן ומגנזיום וויטמיני B. הפטריות מומלצות למגוון רחב של מצבי בריאות כגון: סוכרת סוג 2, מחלות לב וכלי דם, חיזוק מערכת חיסון, עצירות, גזים ונפיחות, עודף משקל, יתר לחץ דם ועוד.

רכיבים:
100 גרם פטריות שמפניון חתוכות לשמיניות
100 גרם פטריות פוטובלו חתוכות לרצועות
100 גרם פטריות יער פרוסת
200 גרם טופו קשה פרוס לרצועות
2 כפות סויה
1 כפית אבקת מרק בטעם עוף
מים
עירית קצוצה לקישוט.

אופן ההכנה:
מטגנים בסיר את הפטריות כ-10 דקות על אש נמוכה עד שכל הנוזלים התאדו.
מוסיפים את הטופו ומטגנים אותו קלות.
מוסיפים את הסויה, אבקת המרק והמים. נותנים למרק להסמיך קלות.
מוזגים לכלי הגשה ומקשטים בעירית קצוצה.