ממרח חצילים ואגוזי מלך - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
אגוזי מלך לא קלויים הם מקור מצוין לחומצת שומן מסוג אומגה 3. אומגה 3 היא חומצת שומן ‏חיונית המונעת מחלות רבות. חומצות שומן אומגה 3 הינה חומצות שומן הכרחיות לגוף ולכן לוקחת חלק בתהליכים רבים בגוף.‏ אומגה 3 הינה חומר מוצא להורמוני מקומיים בעלי פעילות אנטי דלקתית, מדללת דם ועוד. ממרח זה מומלץ במצבים של: מחלות לב וכלי דם, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2, טרשת נפוצה, לופוס, קרוהן וקוליטיס ועודכגון מחלות לב, יתר לחץ דם, סוכרת סוג 2 ועוד.

רכיבים:
חציל אחד גדול
כוס אגוזי מלך שבורים
‏2 כפיות שורש ג'ינג'ר מגורר
‏2 שיני שום כתושות‏
כפית שמן זית
מלח ופלפל שחור טרי ‏

אופן ההכנה:
לחרר את החציל במזלג ולחמם בגריל עד שהוא רך כ 45 דקות.‏
במעבד מזון לעבד את האגוזים עד לקציצה דקה.‏
להוסיף לאגוזים את תוכן החציל ושאר המרכיבים ולעבד במעבד מזון, עד למרקם חלק