מלפפונים חמוצים ביתיים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
החומצה של ירקות היא דרך עתיקה לשמר ירקות בעונות בהם לא ניתן לגדל אותם. ההחמצה כשמה כן היא - חמוצה - טעם חשוב ביותר לשמירה על מערכת עיכול חזקה. בנוסף, בתהליך ההחמצה נוצרת תסיסה ומתפתחים חיידקים ידידותיים שחשובים לאיזון פלורת המעי. מלפפונים חמוצים ביתיים מומלצים במצבי בריאות כגון: גזים ונפיחות, כבדות אחרי האוכל (היפוכלורדריה), עצירות ועוד.

רכיבים:
10-15 מלפפונים ירוקים טריים ושווים בגודלם - רצוי דקים
חצי פלפל אדום חריף (ללא גרעינים - ולמי שרוצה חריפות גבוהה יותר)
7 שיני שום חתוכות לפרוסות דקות
צרור שמיר
מלח (לפי הטעם - בערך כף לליטר מים)

אופן ההכנה:
לשטוף היטב(!) את המלפפונים ולהכניסם בשורות אחד מעל השני תוך הוספת מעט שמיר ואת הפלפל בין שורה לשורה, לכלי מזכוכית בעל מכסה אטום ככל האפשר. לחמם מעט מים ולהמיס את כמות המלח הרצוייה בתוכם, לאחר מכן לשפוך מים עד כמעט מילוי להוסיף את מים המלח לסגור היטב ולערבב היטב. להניח בשמש תוך ערבוב מידי פעם.