מחית עדשים - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
העדשים הכתומות הם קטניה קלה לעיכול. כקטניה היא עשירה בסיבים מסיסים שעוזרים בשיפור פלורת המעי ובניקוי פסולת ולכן היא מסייעת למגוון רחב של בעיות בריאותיות כגון: מחלות לב וכלי דם, כולסטרול גבוה, סוכרת סוג 2, עודף משקל , עצירות, ניקוי רעלים, אקנה ועוד. בנוסף, בגלל שהיא קלה לעיכול היא מתאימה גם למי שסובל מגזים ונפיחות, גסטריטיס, צרבות ועוד.

רכיבים:
2 כוסות עדשים כתומות
6 כוסות מים
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית זרעי כמון
1 בצל גדול קצוץ
6 שיני שום כתושות
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר קצוץ היטב
1/2 כפית פפריקה חריפה או צ'ילי

אופן ההכנה:
לשטוף את העדשים היטב ולשים בסיר יחד עם המים, המלח והכרכום.
לבשל על אש נמוכה במשך 20 דקות.
לחמם את השמן במחבת ולקלות את זרעי הכמון כדקה.
להוסיף את הבצל, את השום ואת הג'ינג'ר ולקלות עד שהבצל מושחם.
להוסיף את הפפריקה או את הצ'ילי ולבשל עוד כדקה.
להסיר את הבצל מהאש, לצקת מעל העדשים, לערבב היטב לקבלת מחית.
להגיש חם, רצוי עם אורז.