מחית דוחן וכרובית - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
הכרובית היא ירק ממשפחת המצליבים. משפחה זו של ירקות נחקרה רבות והשפעה על בריאות הגוף הוכחה במחקרים רבים. לכרובית חומרים פעילים אנטי סרטניים. היא דלת קלוריות ועשירה מאוד בסיבים תזונתיים. איכויותיה הרבות עוזרות למצבי בריאות רבים כגון: מניעת סרטן, עודף משקל, סוכרת סוג 2, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול, תופעות גיל מעבר, שחלות פוליציסטיות ועוד.

רכיבים:
2 כוסות דוחן
4 כוסות כרובית חתוכה
6 כוסות מים
2 כפות שמן קנולה
1 וחצי כפיות מלח
1/4 כפית פלפל
1/8 כפית אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
תבשיל דוחן בטעם כרובית במרקם מחיתי, כתוספת לירקות או תבשיל קטניות.

לשטוף היטב את הדוחן ולשים בסיר בישול. להוסיף לסיר את פרחי הכרובית, מים ותבלינים. להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כ- 45 דקות, עד שהמים נספגים. להעביר את התערובת למעבד מזון ולערבל לקבלת מחית. להעביר לצלחת הגשה ולהגיש חם.

גיוון:
תוכלו להגיש את התבשיל בלי להפוך אותו לצורת מחית. את התבשיל הזה תוכלו להכין באותו אופן עם קינואה או דגן אחר.