מה ההמלצה התזונתית בזמן שפעת?

 

שאלה
אני בחורה בת 25, משתדלת מאוד לחיות בריא, נחשפתי לאחרונה לבישול טבעוני והתלהבתי. בנוסף אני מתרגלת כל יום יוגה. אני בסך הכול בריאה ואני לא מעוניינת לקחת תרופות כשאני חולה. לפעמים בחורף אני חולה בשפעת, כמו כולם.. קראתי פה ושם שניתן להתגבר על שפעת או מחלות חורף נפוצות על ידי תזונה בלבד. אודה לך אם תכתבי לי מה ההמלצות שלך לתזונה נכונה בזמן שפעת ואילו מזונות יכולים לעזור לחזק את הגוף?

 

תשובה

שפעת היא מחלה אקוטית הנגרמת בגלל וירוס שפולש לדרכי הנשימה ומשגשג שם. השפעת לרוב מלווה בתחושה כללית לא נעימה, בחום, עייפות, נזלת, שיעול וכאבי ראש. לרוב השפעת אינה מסוכנת לאדם ומערכת החיסון יודעת להתמודד עם הוירוסים ולחסלם. רוב האנשים מתאוששים מהמחלה לאחר ימים אחדים. כשמערכת החיסון חלשה קשה יותר לגוף להתמודד עם הוירוס והשפעת מתארכת והגוף מוטש. מבחינה נטורופתית, אדם שחולה לעיתים קרובות בשפעת ולוקח למחלה המון זמן לעבור זה מעיד על חולשה חיסונית גדולה שמשליכה על תקודים אחרים בגוף.

בזמן שפעת הגוף כולו מתגייס לחיסול הוירוס. זה זמן בו הגוף פחות משקיע אנרגיה בהזמנה וצבירת אנרגיה. מערכת העיכול מתפקדת פחות טוב כי כול האנרגיה מופנית למערכת החיסון. זו הסיבה מדוע בזמן מחלה אין תאבון - הגוף מאותת שמערכת העיכול כרגע צריכה לנוח. זו הסיבה שמומלץ לאכול מאכלים שלא יכבידו על מערכת העיכול. חבל לבזבז כל כך הרבה אנרגיה בעיכול מורכב וממושך כשזו דרושה למערכת החיסון לצרכי "מלחמה" בוירוס. אפשר לשתות מרקי ירקות עשירים, פירות וירקות טריים וכן מיצי ירקות טריים. הויטמינים והמינרלים המשמשים בחלקם כאנטי אוקסידנטיים (נוגדי חמצון) יסייעו לגוף בנטרול החומרים המחמצנים והרעלנים שנוצרים עקב פעילות מערכת החיסון ופירוק הפולשים. בנוסף, ישנם צמחי מרפא בעלי פעילות אנטי ויראלית מצוינת כגון אכינצאה שתקצר את משך המחלה ותעזור לגוף להתאושש יותר בקלות.


לסיכום, תזונה וצמחי מרפא יעילים לטיפול בשפעת

תזונה: קלה לעיכול, עשירה במרכיבים חיוניים ואנטי אוקסידנטים
צמחי מרפא: אנטי ויראלית, מחזקי מערכת חיסון


לילך נהרי-נטורופתית מומחית