מאפה תפודים ברוטב עגבניות - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
המתכון עשיר בעגבניות. העגבניות הם ירק נפלא, עשיר בויטמין C ובפיטוכימיקל בשם ליקופן הנותן לעגבניה את צבעה האדום. בגלל המרכיבים הייחודיים שלה היא יעילה במצבים של: מניעת סרטן, בעיקר סרטן הערמונית וחיזוק מערכת חיסון. השום גם כן יעיל למצבי בריאות שונים כגון תולעי מעיים, חיזוק מערכת חיסון, כולסטרול גבוה, יתר לחץ דם, סוכרת, אלצהיימר ועוד.

רכיבים:
כוס מרק צח מירקות
כוס בצל קצוץ
‏2 שיני שום כתושות‏
‏2 כוסות עגבניות מקולפות וקצוצות‏
‏2 כפיות קורנית טריה קצוצה או 4 כפיות ריחן טרי קצוץ‏
‏2 תפוחי אדמה גדולים קלופים ופרוסים‏
פטרוזיליה קצוצה
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
אם רוצים להפוך את המאפה על צלחת הגשה, צריך להשתמש בתבנית עם ציפוי ‏אל-דבק. אם לא מתכוונים להפוך, מכינים את המאפה בכלי הגשה חסין חום.‏

מרתיחים את המרק במחבת גדולה. מוסיפים את הבצל, מכסים ומבשלים במשך ‏‏15 דקות, מעל להבה נמוכה. מוסיפים את השום ומבשלים במשך דקה או שתיים. ‏מוסיפים עגבניות ועשבי תיבול ומבשלים בלי כיסוי במשך כ-10 דקות, עד שהרוטב ‏מסמיך. מערבבים מדי פעם.

מחממים תנור לחום בינוני ( 180 מעלות ) ‏
יוצקים 1/3 מכמות הרוטב על תחתית תבנית פאי או כלי חסין-חום, ומסדרים על ‏הרוטב 1/3 מפרוסות התפודים. מתבלים במלח ובפלפל. שוב רוטב, תפודים, מלח ‏ופלפל ושוב רוטב ותפודים. מתבלים במלח ובפלפל, מכסים במכסה או ברדיד ‏אלומיניום ואופים במשך 40-45 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים. זורים ‏למעלה פטרוזיליה קצוצה, חותכים למשולשים ומגישים.‏ ‏