מאפה שעועית ושעורה - מתכון בריא

 

יתרונות בריאותיים:
שעורה הינה דגן הנמכרת בחנויות תחת השם גריסים. הגריסים הינם מקור נהדר לפחמימות מורכבות. הם עשירים בכרום, מתעכלים לאט ובכך מעלים את רמות הסוכר בדם בצורה מתונה, מה שהופך אותם לאופטימלים לחולי סוכרת סוג 2. גריסים, או שעורה, מומלצים במצבי בריאות כגון: סוכרת, יתר לחץ דם, עודף כולסטרול, מחלות לב וכלי דם, עודף משקל, טריגליצרידים גבוהים ועוד.

רכיבים:
1 כוס גריסי פנינה
1 כוס שעועית לבנה מבושלת
1 כוס שעועית אדומה מבושלת
3 כפות שמן קנולה מכבישה קרה
1 בצל גדול קצוץ דק
1 גבעול סלרי קצוץ
1 פלפל אדום פרוס לרצועות
1 עגבניה קצוצה
1 כפית מלח
1 כפית בזיליקום יבש
3 כוסות מים רותחים
פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
לחמם את השמן במחבת, לטגן את הבצל, את הסלרי ואת הפלפל ולבשל כ- 10 דקות. להוסיף את העגבניות ואת השעורה, להוסיף כוס מים ולבשל על אש נמוכה כ- 15 דקות להוסיף את השעועית ואת התבלינים ולערבב היטב. להעביר לתבנית אפייה עמוקה ולהוסיף 2 כוסות מים חמים. לאפות בחום בינוני כשעה עד שהשעורה מוכנה והמים נספגו.
גיוון: רעיון טוב כחמין לשבת, ניתן לאפות רק חצי שעה ולהשאיר כל הלילה על הפלטה.